PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend în ţară, la Bucureşti şi la munte

Sâmbătă, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil în sud-estul ţării şi va prezenta înnorări temporare în celelalte regiuni. Va ploua în jumătatea de vest a ţării, unde, mai ales în zona de munte, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp.

1452 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend în ţară, la Bucureşti şi la munte

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea în weekend în ţară, la Bucureşti şi la munte (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

În restul teritoriului ploile se vor semnala izolat, spre seară şi noaptea. Vântul va prezenta intensificări la munte, dar temporar şi în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 6 grade în depresiuni şi 17 grade pe litoral.

BUCUREŞTI

Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros, iar în timpul nopţii vor fi condiţii de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 12...14 grade.

MUNTE

Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă. Cerul se va înnora treptat şi mai ales seara şi noaptea, va ploua, pe arii extinse în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonelor montane. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 15 l/mp. Vântul va prezenta intensificări. Temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă. Dimineaţa şi noaptea, izolat pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă.

DUMINICĂ

Vremea se va răci accentuat în vestul şi nordul ţării, dar se va menţine caldă în celelalte regiuni. Cerul va prezenta înnorări şi va ploua, ziua mai ales în jumătatea de vest, iar noaptea şi în restul teritoriului. Îndeosebi în sud, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20...25 l/mp. În nordul Moldovei şi al Carpaţilor Orientali, în timpul nopţii, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, dar şi în estul şi sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10...12 grade în Banat, Crişana şi Maramureş şi 27...28 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 0...2 grade în nordul Moldovei până la 17...18 grade pe litoral.

MUNTE

Vremea se va răci accentuat în masivele vestice şi nordice. Cerul va prezenta înnorări şi va ploua în toate zonele montane. În Carpaţii Orientali, dar şi în zonele înalte din restul masivelor, treptat, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat cu intensificări pe creste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici