PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea miercuri şi joi în ţară şi în Bucureşti

Miercuri, în jumătatea de nord a ţării, regimul termic va deveni apropiat de cel normal la această dată, cu maxime între -1 şi 5 grade, cerul va fi noros şi, mai ales în cursul zilei, vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. În celelalte zone valorile termice, deşi în scădere uşoară, se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei, astfel că la amiază vor fi între 5 şi 12 grade.

1769 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea miercuri şi joi în ţară şi în Bucureşti

PROGNOZA METEO: Cum va fi vremea miercuri şi joi în ţară şi în Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Cerul va fi variabil în ţară, cu înnorări şi ploi izolate la începutul intervalului în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar pe parcursul zilei şi în regiunile sudice. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între -6 şi 2 grade. În zonele joase, în cursul nopţii, local va fi ceaţă.

În ŢARĂ:

Joi, valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice ale datei, exceptând nordul Moldovei, unde vremea se va răci uşor. Începând din orele după-amiezei aria de nebulozitate şi precipitaţii se va extinde dinspre sud, cuprinzând cea mai mare parte a ţării. În Oltenia, Muntenia şi Dobrogea vor predomina ploile, iar în restul teritoriului va ninge în special în a doua parte a nopţii. Cantităţile de apă vor fi mai însemnate în regiunile extracarpatice şi în zona montană. Vântul se va intensifica în sudul şi sud-estul ţării, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime, în general, între -8 şi 2 grade.

În BUCUREŞTI:

Miercuri, valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor menţine încă peste cele obişnuite ale perioadei, cu o maximă de 9...10 grade şi o minimă de -3...-1 grad. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi posibil ploaie slabă în primele ore ale intervalului. Vântul va avea intensificări temporare pe parcursul zilei, apoi va deveni în general slab. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici