PROGNOZA METEO: Vremea în proces de încălzire. Ce temperaturi vor fi în următoarele două zile

Luni, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va resimţi pe parcursul zilei în special în vestul ţării, la deal şi la munte, iar noaptea şi în restul teritoriului. În sud şi est cerul va fi acoperit şi local se va semnala ceaţă, asociată cu burniţă sau fulguieli, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

1475 afișări
Imaginea articolului PROGNOZA METEO: Vremea în proces de încălzire. Ce temperaturi vor fi în următoarele două zile

PROGNOZA METEO: Vremea în proces de încălzire. Ce temperaturi vor fi în următoarele două zile (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ceaţa se va forma pe arii restrânse, dimineaţa şi noaptea.

Pe arii extinse în Banat, local în Crişana, Maramureş şi Oltenia şi izolat în Transilvania vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar la munte mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană şi în regiunile vestice.

Temperaturile maxime vor fi de la -6...-5 grade în nordul Moldovei până la 8...9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -4 şi 6 grade, mai coborâte în depresiuni, până la -10 grade.

Şi marţi, temperatura aerului va continua să crească, astfel că regimul termic va fi mai ridicat decât în mod normal la această dată, cu valori maxime cuprinse între 1 şi 11 grade şi minime situate, în general, între -4 şi 6 grade.

Cerul va prezenta înnorări în cea mai mare parte a ţării. Temporar va ploua în Banat, Crişana şi Maramureş şi local, mai ales noaptea, în Oltenia şi Transilvania. În sudul şi estul ţării va fi ceaţă, asociată izolat cu burniţe sau ploi slabe. În zona montană vor fi precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte şi în Banat, iar noaptea şi în regiunile estice.

La Bucureşti, vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi temporar noros şi va fi ceaţă în orele dimineţii, dar în special seara şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici