Program flexibil sau demisionez! Acest lucru îl aud din ce în ce mai des angajatorii

  • Studiul EY „Work Reimagined Employee Survey” a fost făcut în 16 ţări
  • 54% din angajaţi vor să îşi schimbe locul de muncă dacă nu beneficiază de flexibilitate
  • Doar 22% din respondenţi vor să lucreze integral de la birou odată cu relaxarea restricţiilor
758 afișări
Imaginea articolului Program flexibil sau demisionez! Acest lucru îl aud din ce în ce mai des angajatorii

Program flexibil sau demisionez! Acest lucru îl aud din ce în ce mai des angajatorii

Dacă nu o să am un program flexibil voi demisiona. Asta o spun respondenţii ultimului studiu făcut de cei de la Ernst and Young.

Peste 54% din cei 16.000 de angajaţi au spus că vor renunţa la actualul loc de muncă în condiţiile în care angajatorul nu le va oferi un anumit grad de flexibilitate în program.

Cosmin deţine o firmă care activează în sectorul IT din 2005 şi coordonează o echipă formată din aproximativ 30 de persoane. El spune că la ultimele interviuri pentru angajare  aproape toţi au spus că vor să lucreze în regimul de lucru cu care au fost obişnuiţi în pandemie.

Clar este că cei tineri, spune el, vor mai multă libertate. Pe când cei care au deja o familie, sunt obişnuiţi cu modul clasic de muncă şi nu au astfel de solicitări.

Totuşi prea multă flexibilitate poate duce la un comportament de lucru mai leneş. Asta a simţit-o Cristi, pe pielea lui.

El lucrează peste 8 ani într-o organizaţie internaţională. Lucrul de acasă i-a priit însă pauzele mai lungi decât cele cu care erau obşnuit l-au făcut să se întindă peste program şi să amestece partea profesională cu cea personală. Tocmai de aceea el ar opta pentru un program hibrid.

CRISTIAN, angajat: Am dezvoltat un, ca să zic aşa, comportament de lâncezeală latentă care nu mă caracterizează. Inevitabil cu timpul nu am mai reuşit să mă ţin de programul obişnuit zilnic. Mi-ar plăcea ca organizaţia pentru care lucrez să-mi ofere flexibilitatea să lucrez de acasă dar în acelaşi timp să-mi pună un anumit număr de zile în timpul cărora să merg la birou. Raportul 2-3 ar fi bun: 2 zile de acasă 3 zile de la birou.

  • 93% din respondenţi intenţionează să rămână la actualul loc de muncă în următoarele 12 luni
  • 54% din angajaţi vor să îşi schimbe locul de muncă dacă nu beneficiază de flexibilitate
  • Doar 22% din respondenţi vor să lucreze integral de la birou odată cu relaxarea restricţiilor
  • 33% din respondenţi vor o săptămână de lucru mai scurtă
  • 47% din respondenţi doresc rambursarea costurilor cu serviciile de internet şi telefonie mobilă
  • 48% din respondenţi vor ca organizaţiile să le îmbunătăţească condiţiile de lucru de acasă

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici