Programul angajaţilor se schimbă iar, dar lucrul remote nu înseamnă mai puţină muncă

  • Munca de acasă a devenit o normalitate pentru unii angajaţi
  • De luni, între orele 23:00 şi 05:00 dimineaţa, deplasările vor fi limitate
  • După 30 de zile se va face o nouă evaluare a situaţiei
  • Adrian Dinu a creat o aplicaţie prin care angajatorii monitorizează angajaţii
4872 afișări
Imaginea articolului Programul angajaţilor se schimbă iar, dar lucrul remote nu înseamnă mai puţină muncă
Noile restricţii par să nu-i ia prin surpindere pe angajatori. Companiile s-au gândit deja ce program vor avea angajaţii lor, iar Adrian Dinu le vine în ajutor. El a creat o aplicaţie prin care companiile, pentru 1 euro pe lună per angajat, stabilesc un program de lucru pentru fiecare în parte. În plus, cu această aplicaţie patronii firmelor pot monitoriza activitatea celor care lucrează de acasă sau de pe teren. Iată care sunt tendinţele în piaţă.
 
„Şeful va şti când tu stai pe Facebook. O solicitare interesantă care mi-a venit de la câţiva clienţi simultan, să le fac o adăugare la aplicaţia de pontaj prin care angajatul să poată să solicite venirea la muncă. Şi să existe nişte algoritmi - de câte ori pot să vină, la ce intervale de timp, astfel încât să nu fie mai mult de un anumit număr de angajaţi într-o zi la muncă. Dacă ai făcut greşeala să spui că programul să zic e de la 09:00 la 17:00, trebuie să faci act adiţional la toată lumea, să-i chemi pe oameni să semneze un act original prin care sunt de acord să aibă program inegal”, explică Adrian Dinu, director Creasoft.
 
Adrian are la rândul său angajaţi. Mai exact 40 în cele patru companii cu profiluri diferite pe care le conduce. Doar un sfert dintre aceştia vin la muncă, iar restul lucrează remote. Ca să se conformeze regulilor, el scoate din buzunar pentru fiecare angajat în jur de 100 de euro. Pentru anul acesta aşteaptă venituri de 3,5 milioane de lei. 
 
„Am trimis acasă orice om care ar fi putut să facă de acasă ceva. Au rămas numai cei care fie sunt foarte tehnici sau la vendomate, cei care duc portocalele, igienizează aparatele. A trebuit să fac acte adiţionale cu toţi oamenii, că-i program inegal. Deja am început să scot adeverinţe de serviciu”, adaugă el.
 
De luni, Arafat susţine că firmele cu peste 50 de angajaţi vor trebui să decaleze programul de muncă în cel puţin două grupe, la interval de cel puţin o oră. Aşa se va reduce şi fluxul oamenilor care circulă cu transportul în comun.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici