PROGRAMUL DE GUVERNARE USL: Spitalele regionale de urgenţă, dorite de Nicolăescu în vechiul mandat

Guvernul USL vrea să reactualizeze documentaţia şi să înceapă construirea a opt spitale regionale de urgenţă - unităţi sanitare de cel mai complex şi înalt nivel calitativ, care au reprezentat un obiectiv pe agenda ministrului liberal al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi în fostul său mandat.

317 afișări
Imaginea articolului PROGRAMUL DE GUVERNARE USL: Spitalele regionale de urgenţă, dorite de Nicolăescu în vechiul mandat

PROGRAMUL DE GUVERNARE USL: Spitalele regionale de urgenţă, dorite de Nicolăescu în vechiul mandat (Imagine: Laszlo Mihaly/ Mediafax Foto)

Pentru Guvernul USL, la capitolul infrastructură în sănătate, un obiectiv fundamental este asigurarea de resurse financiare suplimentare din fonduri europene şi prin parteneriat public-privat (PPP), mai ales aferente cadrului financiar multianual 2014 – 2020.

Programul prevede, ca obiective specifice, reactualizarea documentaţiei şi demararea construcţiei celor opt spitale regionale de urgenţă - spitale de cel mai complex şi înalt nivel calitativ. De asemenea, se doresc dezvoltarea spitalelor judeţene de urgenţă de interes strategic şi creşterea competenţei acestora, finalizarea extinderii infrastructurii SMURD la nivel naţional (asigurarea de echipaje SMURD la nivel rural pentru creşterea operativităţii şi prin participarea autorităţilor locale), menţinerea capacităţii de intervenţie prin dotarea serviciilor de ambulanţă şi SMURD utilizând programe multianuale de dotare.

Guvernul îşi propune, de asemenea, recondiţionarea şi dotarea ambulatoriilor de specialitate din spitale prin programul POR, prin alte programe comunitare, prin programul cu Banca Mondială sau prin finanţare de la Ministerul Sănătăţii, precum şi sprijinirea investiţiilor private în construcţia şi dotarea de spitale noi, prin garantarea creditelor de către statul român şi subvenţionarea parţială a dobânzilor; dezvoltarea şi implementarea serviciilor e-health la nivel national.

Alte obiective specifice sunt reabilitarea şi dezvoltarea platformelor de investigaţii radiologice, terapie intensivă, radioterapie, precum şi a blocurilor operatorii şi a laboratoarelor de cardiologie intervenţională, neuro-radiologie intervenţională, gastroienterologie intervenţională şi altele similare la nivelul spitalelor strategice.

Tot în programul USL este menţionată înfiinţarea unor centre pentru arşi în cel puţin trei regiuni pe lângă cele din Bucureşti, dar şi dezvoltarea unor centre de chirurgie cardiovasculară padriatică şi neonatală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici