Programul de la Serviciile de Paşapoarte din Capitală şi Ilfov a fost prelungit, după ce s-a dublat valabilitatea actelor de călătorie

Serviciile de paşapoarte Bucureşti şi Ilfov îşi vor prelungi programul de lucru cu publicul şi, potrivit noului orar, în zilele de luni, marţi şi miercuri instituţiile vor funcţiona până la ora 18:30, iar în zilele de joi şi vineri acestea vor fi deschise până la ora 16:30, anunţă MAI.

4039 afișări
Imaginea articolului Programul de la Serviciile de Paşapoarte din Capitală şi Ilfov a fost prelungit, după ce s-a dublat valabilitatea actelor de călătorie

Programul de la Serviciile de Paşapoarte din Capitală şi Ilfov a fost prelungit, după ce s-a dublat valabilitatea actelor de călătorie

“În zilele de luni, marţi şi miercuri serviciile de paşapoarte vor funcţiona până la ora 18.30, iar în zilele de joi şi vineri până la ora 16.30. (...) Programul prelungit va fi valabil în perioada 23 iulie – 31 august, când experienţa ultimilor ani a arătat că numărul cetăţenilor care solicită paşapoarte este mai ridicat comparativ cu restul anului”, se arată într-un comunicat de presă de presă remis MEDIAFAX de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

De asemenea, sursa citată mai precizează că a fost suplimentat numărul personalului de la ghişee, iar structurile de paşapoarte au fost mutate în sedii noi, care oferă condiţii decente şi spaţii de aşteptare pentru cetăţeni.

“Pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, structurile de paşapoarte funcţionează în două centre comerciale Plaza România şi ParkLake, numărul total de ghişee fiind de 42. Timpul mediu de procesare al unei cereri este de şapte minute la oricare dintre sedii. Recomandăm cetăţenilor să îşi facă programare online pe site-ul www.epasapoarte.ro, în acest caz, timpul de aşteptare la ghişeu fiind zero”, se mai arată în comunicatul de presă.

Începând cu data de 20 iulie 2018 a crescut valabilitatea paşaportului simplu electronic pentru persoanele de peste 18 ani, de la cinci la zece ani.

De asemenea, au fost schimbate condiţiile de eliberare a paşaportului simplu temporar. Acesta se va elibera doar în situaţii obiective, în baza unor documente care justifică urgenţa deplasării, din motive familiale, de sănătate sau profesionale, care nu permit aşteptarea timpului necesar pentru eliberarea unui paşaport electronic. În astfel de cazuri, termenul de soluţionare a cererii de eliberare a documentului de călătorie temporar este de cel mult trei zile lucrătoare.

Cetăţenii care nu doresc un paşaport simplu electronic sau care nu pot prezenta documentele care să justifice urgenţa deplasării, vor primi paşaport temporar în termenul de eliberare a documentului electronic - maxim 30 de zile lucrătoare, în cazul cererilor depuse în ţară, şi cel mult 90 de zile lucrătoare pentru cererile depuse în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici