Programul Integrat de Transport Public de călători pentru Bucureşti-Ilfov a fost aprobat. Bătrânii şi copii vor beneficia de gratuitate

Programul Integrat de Transport Public de călători pentru Bucureşti-Ilfov a fost aprobat, anunţă, joi, Consiliul Judeţean, precizând că a fost inclus un tarif unic la nivel regional. Studenţii şi elevii vor avea reducere de preţ, iar bătrânii şi copii vor beneficia de gratuitate.

717 afișări
Imaginea articolului Programul Integrat de Transport Public de călători pentru Bucureşti-Ilfov a fost aprobat. Bătrânii şi copii vor beneficia de gratuitate

Programul Integrat de Transport Public de călători pentru Bucureşti-Ilfov a fost aprobat

“Programul aprobat astăzi (n.r. - joi) face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030, elaborat pentru Regiunea Bucureşti - Ilfov şi aprobat, în 2017, de Consiliul Judeţean Ilfov, Municipiul Bucureşti şi de cele 40 de localităţi de pe teritoriul judeţului Ilfov. (...) Se propune o reţea extinsă de transport integrat pe toată zona Bucureşti – Ilfov, care să constituie o alternativă atractivă de deplasare, capabilă să satisfacă în mod optim nevoia de mobilitate a cetăţenilor, contribuind astfel la diminuarea utilizării automobilului, la îmbunătăţirea calităţii mediului natural şi construit”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de Consiliul Judeţului Ilfov.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov precizează că proiectul a fost acceptat şi de Guvern.

„S-au strâns date de la toate primăriile: număr de cetăţeni în trafic, număr de maşini, firme, produse. (...) La final, a fost votat un scenariu, care a fost acceptat şi de către Guvern. Proiectul a fost votat în toate cele 40 de consilii locale ale oraşelor şi comunelor din Ilfov, a fost votat în şedinţa Consiliului Judeţean Ilfov, dar şi în şedinţa Consiliului General al Bucureştiului. De asemenea, am făcut tot ce ne-a stat în putinţă să sesizăm conducerea Bucureştiului. Am reluat discuţiile şi am prezentat proiectul fiecărui primar din ultimii 5 ani”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache.

De asemenea, instituţia mai informează că va exista un tarif unic la nivelul regiunii Bucureşti-Ilfov. Totodată, elevii şi studenţii vor beneficia de reducere cu 50%, iar copii de până la 7 ani şi pensionarii vor avea gratuitate.

“Tariful unic la nivel regional a fost aprobat în şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (ADTPBI). De asemenea, biletele pentru elevi şi studenţi vor fi subvenţionate 50%, iar copiii sub 7 ani şi pensionarii vor avea gratuitate pe mijloacele de transport în comun operate de Societatea de Transport Bucureşti (STB)”, a precizat, administratorul public al judeţului Ilfov, Irinel Scrioşteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici