Programul israelian de spionaj Pegasus ar putea fi închis sau vândut

Firma israeliană de spionaj NSO Group ia în considerare închiderea controversatei sale operaţiuni Pegasus şi vânzarea întregii companii. Două fonduri americane anonime ar fi luat în considerare preluarea controlului asupra Pegasus printr-o tranzacţie de 200 de milioane euro.

328 afișări
Imaginea articolului Programul israelian de spionaj Pegasus ar putea fi închis sau vândut

Programul israelian de spionaj Pegasus ar putea fi închis sau vândut

Firma israeliană de spionaj NSO Group ia în considerare închiderea controversatei sale operaţiuni Pegasus şi vânzarea întregii companii, a relatat agenţia de presă Bloomberg.

Acest lucru vine după decizia Statelor Unite de a pune compania israeliană pe lista neagră din punct de vedere al comerţului, fapt care i-a provocat datorii estimate la 500 de milioane de dolari.

Raportul susţine că NSO a purtat discuţii cu mai multe firme de investiţii şi a adus consilieri de la banca globală de investiţii, Moelis & Co. Două fonduri americane anonime ar fi luat în considerare preluarea controlului asupra Pegasus printr-o tranzacţie prin intermediul căreia s-ar investi 200 de milioane de dolari în unitate şi ar revinde serviciul ca produs destinat doar apărării cibernetice.

Software-ul de spionaj Pegasus, dezvoltat de grupul israelian NSO, a devenit celebru în iulie, când Citizen Lab, organizaţia de supraveghere a internetului de la Universitatea din Toronto, a dezvăluit utilizarea abuzivă a acestui software de către numeroase guverne, prin piratarea a aproximativ 50.000 de telefoane şi dispozitive care aparţin unor jurnalişti, activişti pentru drepturile omului şi critici politici din întreaga lume.

Printre guvernele clientelare se numără statele arabe din Golful Persic, inclusiv Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită şi Bahrain.

În plus, Apple a intentat luna trecută un proces împotriva NSO şi a companiei-mamă OSY Technologies, în încercarea de a împiedica compania de spyware să mai vizeze orice dispozitiv Apple. În plângerea depusă la Tribunalul Districtual din SUA pentru Districtul de Nord din California, Apple a afirmat că instrumentele NSO au fost folosite în „eforturile concertate în 2021 pentru a viza şi ataca clienţii Apple”.

Compania a adăugat că „cetăţenii americani au fost supravegheaţi de programele de spionaj ale NSO pe dispozitive mobile care pot traversa şi traversează frontierele internaţionale”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spionaj,
pegasus,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici