Programul Măsura 3, care oferă granturi companiilor afectate de pandemie, la un pas să fie anulat. Care este motivul

  • Măsura 3 oferă granturi nerambursabile în valoare de maxim 200.000 per companie
  • Granturile se adresează companiilor afectate de pandemie
  • Un procent de 75% dintre firme au primit 100 de puncte
  • În ultima zi s-au depus jumătate din proiectele câştigătoare
  • 40% din aplicaţii prevăd achiziţii de spaţii
1236 afișări
Imaginea articolului Programul Măsura 3, care oferă granturi companiilor afectate de pandemie, la un pas să fie anulat. Care este motivul

Suntem buni la făcut planuri, dar când când e momentul să le punem în practică, şchiopătăm.

Măsura 3, care face parte din Planul Naţional de Redresare Economică este la un pas să fie anulată.

Programul trebuia să ofere granturi pentru investiţii operatorilor economici afectaţi de pandemie.

Dar s-au găsit urme de... fraudă.

Care sunt problemele? 75% dintre firmele care au aplicat au luat maximul de 100 de puncte. Iar în ultima zi s-au depus aproape jumătate din proiectele câştigătoare.

Mai mult, când au fost întrebaţi ce vor să facă cu banii, 40% au spus că vor să cumpere spaţii.

Şi confinanţarea medie este de 60%. Adică pentru investiţie, tu pui 60% şi statul pune 40%. Cifrele nu arată că eşti afectat de pandemie, deci programul nu îşi atinge scopul, spune Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor.

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor: Din informaţiile noastre, angajaţi ai diverselor bănci, spre exemplu, au avut acces la această platformă şi la baza de date de aplicare la măsura 3. Când 75% dintre proiectele aplicate au 100 de puncte atunci e clar că Ministerul care s-a ocupat de acest lucru nu a reuşit să facă o diferenţiere între aplicanţi. Cofinanţarea nu trebuia să fie un criteriu de departajare a proiectelor. Suntem în februarie 2021 şi o măsură de investiţie încă nu e pusă în practică, deci nu e momentul să anulăm o astfel de măsură.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că va trimite Corpul de Control la Ministerul Economiei pentru o investigaţie privind Măsura 3.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici