Programul Naţional de Dezvoltare Rurală: 16 state UE sunt de acord cu cererea României de prelungire, dar e nevoie de avizul Consiliului

Propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, de prelungire cu şase luni cu şase luni a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 a fost aprobată de 16 state membre ale UE, însă comisarul european, Phil Hogan, a declarat că este nevoie şi de acceptul Consiliului European.

382 afișări
Imaginea articolului Programul Naţional de Dezvoltare Rurală: 16 state UE sunt de acord cu cererea României de prelungire, dar e nevoie de avizul Consiliului

Programul Naţional de Dezvoltare Rurală: 16 state UE sunt de acord cu cererea României de prelungire, dar e nevoie de avizul Consiliului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Propunerea lui Constantin a fost făcută cu ocazia reunirii Consiliului Agricultură şi Pescuit de la Luxembourg.

El susţinea, luni, că printr-o eventuală prelungire cu şase luni a PNDR România va mai putea atrage 400 de milioane de euro din fonduri europene.

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, a explicat că procedura legislativă nu ar permite Comisiei Europene modificarea actelor juridice europene şi că ar fi nevoie de acceptul Consiliului şi Parlamentului European, arată Ministerul Agriculturii, într-un comunicat.

În cadrul reuniunii de la Luxembourg s-a ajuns la un acord general pentru regulamentul privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice necesare pentru a fi demarate negocierile cu Parlamentul European.

Alte subiecte de pe agenda reuniunii au fost prezentarea de către Comisia Europeană a rapoartelor privind indicarea obligatorie a ţării de origine sau a locului de provenienţă a laptelui, altor tipuri de carne decât cea de vită, porc, oaie, capră şi de pasăre şi a alimentelor neprelucrate, a alimentului dintr-un singur ingredient şi a ingredientelor care reprezintă peste 50% dintr-un aliment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici