Proiect controversat în Bucureşti: O parte din Pădurea Băneasă ar putea fi transformată în parc/ UPDATE Primăria Capitalei anunţă că „nu intenţionează să efectueze defrişări”

Primăria Capitalei vrea să solicite Guvernului trecerea unor parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva, la Municipalitate, pentru amenajarea unui parc-pădure, potrivit unui proiect al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

2005 afișări
Imaginea articolului Proiect controversat în Bucureşti: O parte din Pădurea Băneasă ar putea fi transformată în parc/ UPDATE Primăria Capitalei anunţă că „nu intenţionează să efectueze defrişări”

Un nou loc de promenadă în Bucureşti: Primăria Capitalei vrea să transforme o parte din Pădurea Băneasă în parc

Proiectul privind această solicitare se află pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi.

Practic, Primăria vrea să solicite Guvernului să treacă trei parcele din Pădurea Băneasa de la Romsilva la Municipalitate.

„Se solicită Guvernului emiterea unei hotărâri privind trecerea parcelelor 8, 11 şi 14 din Unitatea de Producţie UP II Băneasa din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva în domeniul public al Municipiului Bucureşti, în scopul reamenajării ca parc”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi de joi.

Potrivit proiectului, în cazul nerespectării destinaţiei imobilului, respectiv amenjarea ca parc, el revine de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Romsilva.

Cele trei parcele de pădure se află între Academia de Poliţie şi Grădina Zoologică.

Primăria Capitalei anunţă că nu intenţionează să efectueze defrişări în pădurea Băneasa

Primăria Capitalei anunţă că nu va face defrişări în pădurea Băneasa ci doreşte ca, prin proiectul de pe şedinţa CGMB de joi, să amenajeze „o zonă de recreere şi promenadă pietonală”, urmând a fi respectate toate avizele de specialitate.

„Primăria Capitalei nu intenţionează să efectueze nici un fel de defrişări în pădurea Băneasa ci doar să realizeze amenajări corespunzătoare încadrării sale iniţiale, din anul 1930. De asemenea, prin preluarea acestor terenuri, Primăria Municipiului Bucureşti doreşte să redea bucureştenilor o zonă importantă de recreere, de promenadă pietonală şi de practicare a activităţilor sportive. Pentru toate acestea se vor obţine toate avizele de specialitate şi se vor respecta condiţiile impuse de avizatori, cu afectatarea minimă a vegetaţiei forestiere”, transmit reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Terenul Parc Pădurea Băneasa, situat în Aleea Privighetorilor nr. 39-83, sector 1, în suprafaţă de 572.104 mp, care în prezent este în proprietatea Guvernului României şi administrată de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, a aparţinut Municipiului Bucureşti, aceasta fiind cedată cu titlu gratuit în anul 1930, pentru înfrumuseţarea împrejurimilor Capitalei, de Regele Mihai I al României, în scopul de a fi amenajată că pădure parc pentru Municipiul Bucureşti, precizează sursa citată.

„Subliniem faptul că, după preluarea de către Primăria Capitalei, pădurea Băneasa se va supune în continuare legilor ordinului silvic, care prevede, printre altele, încheierea unui contract de administrare cu un ocol silvic precum şi respectarea regimului silvic”, mai arată municipalitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici