Proiect la Primăria Capitalei: premii de până la 5.000 de lei pentru olimpici, şefi de promoţie, elevii de 10 ai Bucureştiului, dar şi pentru profesorii care i-au pregătit

Consiliul General al Capitalei va analiza un proiect de recompensare a elevilor care obţin rezultate notabile la învăţătură şi la concursurile sportive, dar şi a profesorilor care i-au pregătit. Premiile sunt cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei pentru fiecare distincţie obţinută.

2781 afișări
Imaginea articolului Proiect la Primăria Capitalei: premii de până la 5.000 de lei pentru olimpici, şefi de promoţie, elevii de 10 ai Bucureştiului, dar şi pentru profesorii care i-au pregătit

Proiect la Primăria Capitalei: premii de până la 5.000 de lei pentru olimpici, şefi de promoţie, elevii de 10 ai Bucureştiului, dar şi pentru profesorii care i-au pregătit

Un proiect de hotărâre care se va afla pe 30 august în dezbaterea CGMB prevede ca olimpicii naţionali, şefii de promoţie ai claselor V-VIII, campionii sportivi naţionali, câştigătorii competiţiilor naţionale cultural-artistice din calendarul Ministerului Educaţiei, câştigătorii campionatelor organizate de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană să fie recompensaţi de Primăria Capitalei cu 2.000 de lei pentru ocuparea primului loc, 1.500 de lei pentru locul doi şi 1.000 de lei pentru cei care se claseaza pe ultima treaptă a podiumului. Aceştia vor face parte din categoria A de premianţi.

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională şi cei care au obţinut media 10 la Bacalaureat, precum şi şefii de promoţie ai claselor IX-XII, vor face parte din categoria B şi ar urma să fie recompensaţi cu un premiu în valoare de 2.000 de lei.

Pentru elevii care s-au calificat la Olimpiade Internaţionale de curiculă. Campionate Europene, Campionate Mondiale şi Olimpiade sportive, municipalitatea ar urma să acorde un premiu în valoare de 3.000 de lei şi se vor afla în categoria C de premiere. Cei care câştigă aceste competiţii ar urma să primească din partea PMB o recompensă în valoare de 5.000 de lei, iar locurile doi şi trei vor fi, de asemenea, premiate cu 4.000, respectiv 3.000 de lei. Aceste categorii de premii se vor încadra în clasa D de premiere.

În cadrul categoriilor A, B şi D, premiile se vor acorda în acelaşi cuantum şi profesorilor de profil, diriginţilor sau antrenorilor care i-au pregătit pe elevi.

Toate aceste premii se pot cumula, iar un elev eminent, care este şef de promoţie, obţine nota maximă la Evaluarea Naţională, se califică la două olimpiade internaţionale de curriculă şi obţine medalia de aur la una dintre aceaste competiţii, ar urma să primească din partea Primăriei Capitalei suma de 15.000 de lei.

Dascălii, în schimb, vor fi recompensaţi doar o singură dată, pentru o categorie de premiu.

„Consider că recunoaşterea performanţelor copiilor reprezintă o prioritate pentru administraţia locală bucureşteană. Din dorinţa de a crea şi stimula mediul competiţional cât mai amplu, dar şi de fair-play în rândul elevilor, Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS (Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti) premiază rezultatele deosebite ale acestora în varii domenii de activitate, precum cele din curriculă, sportive, cultural-artistice, tehnică şi tehnologie, etc. în cadrul unor Gale de excelenţă”, se arată în expunerea de motive a proiectului, elaborată de Cabinetul Primarului General.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici