Proiect pilot pentru managementul digital al arborilor din Sectorul 2

Primarul Sectorului 2 al Capitalei Radu Mihaiu a anunţat luni lansarea unui proiect pilot, care vizează managementul digital al arborilor.

171 afișări
Imaginea articolului Proiect pilot pentru managementul digital al arborilor din Sectorul 2

Proiect pilot pentru managementul digital al arborilor din Sectorul 2

Radu Mihaiu susţine că o mare problemă pentru întreţinerea copacilor într-un oraş mare precum Bucureşti este fluxul de informaţii care trebuie gestionat între inspectorii de teren, echipele de intervenţie, ADP-urile de sector şi Direcţia de Mediu de la nivelul Primăriei Generale.

„Din această cauză s-a şi ajuns la un blocaj pe lanţul birocratic, iar astăzi avem în continuare peste o mie de avize cerute şi nesoluţionate”, a scris primarul pe Facebook.

Acesta a anunţat lansarea unui proiect pilot pentru managementul digital al arborilor din Sectorul 2.

„Vom marca toţi pomii din zona parcurilor Ioanid şi Icoanei. Folosind tag-urile vom avea oricând, la un click distanţă, toate informaţiile relevante pentru fiecare copac în parte. Înainte de a extinde acest demers la toţi copacii din domeniul public, testăm rezistenţa tag-urilor la frig şi vandalism, cum funcţionează în teren, ce tip de informaţii trebuie să includem în baza de date, etc”, a adăugat primarul.

El anunţă că tag-urile, buline mici şi galbene pe copaci, nu afectează arborii şi că, dacă testul merge bine, acestea vor ajuta la întreţinerea mai eficientă a arborilor din sector.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici