Proiect PMB: Cum ar putea fi redenumită Piaţa Universităţii

Un proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri, iniţiat de consilierii ALDE, prevede redenumirea Pieţei Universităţii în „Piaţa I.C. Brătianu”. Potrivit proiectului, „este o datorie de onoare a municipalităţii această redenumire”.

1549 afișări
Imaginea articolului Proiect PMB: Cum ar putea fi redenumită Piaţa Universităţii

Proiect PMB: Cum ar putea fi redenumită Piaţa Universităţii

„Cronologic, necesitatea apariţiei pieţei circulare de la intersecţia bulevardelor I.C Brătianu, Regina Elisabeta şi Carol 1 s-a impus după construirea clădirii Universităţii Bucureşti (1864 – 1869) de către Alexandru Orăscu, atunci când prin faţa edificiului, considerat clădirea cea mai impozantă şi cea mai modernă. (...)

Aşa cum refaerea statuii lui Ion C. Brătianu a fost o reparaţie istorică pe care a făcut-o primăria oraşului Bucureşti, la el o reparaţie istorică va însemna momentul în care va fi aprobată piaţa Ion C. Brătianu la intersecţia bulevardelor acolo unde se găseşte noua statuie a marelui om politic”, se arată în referatul de specialitate al proiectului.

Proiectul este o iniţiativă a consilierilor ALDE din CGMB, care spun că „este o datorie de onoare a municipalităţii această atribuire a numelui lui Brătianu pieţei astfel create prin intersecţia bulevardelor mai sus menţionate şi care este dominată de noua statuie, replică la vechea statuie a lui Dubois”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici