Proiect: Sălile de jocuri de noroc nu vor mai funcţiona la parterul blocului şi în localităţile mici

Deputatul USR Tudor Pop a depus un proiect de lege pentru ca sălile de jocuri de noroc să nu poată funcţiona în localităţile cu mai puţin de 5.000 de locuitori, iar în localităţile mai mari, nu în clădiri rezidenţiale sau la mai puţin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

1017 afișări
Imaginea articolului Proiect: Sălile de jocuri de noroc nu vor mai funcţiona la parterul blocului şi în localităţile mici

„Avem un stat slab care i-a lăsat pe cei mai vulnerabili dintre noi în mâinile lacome ale operatorilor de jocuri de noroc. Din cauza asta avem, pe de o parte, zeci de mii de victime, de oameni dependenţi, ruinaţi şi în prag de suicid, în special în zonele mai sărace, rurale. De cealaltă parte, avem operatori economici care fac profituri de miliarde de lei, care s-au extins până şi în cele mai uitate sate din ţară şi care au deschis săli de jocuri în lanţ, la fiecare parter de bloc, în mediul urban. Trebuie să facem sălile de jocuri de noroc mai puţin accesibile, trebuie să le scoatem din zonele rurale, de la parterul blocurilor, din mentalul colectiv. Avem nevoie de un proiect legislativ care să limiteze accesul la sălile de jocuri de noroc, urgent. Statul nu mai poate fi doar un martor la toată tragedia asta”, declară deputatul USR Tudor Pop.

Proiectul USR completează OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc în sensul introducerii unor noi criterii pentru obţinerea autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc.

Concret, proiectul prevede ca sălile de jocuri să nu-şi poată desfăşura activitatea în clădiri rezidenţiale sau clădiri cu destinaţie mixtă – practic, la parterul blocurilor – şi nici în spaţii care se află la mai puţin de 300 de metri de o altă sală de jocuri de noroc.

Totodată, pentru a diminua prezenţa sălilor de jocuri în mediul rural, proiectul prevede interdicţia ca acestea să funcţioneze în localităţi cu o populaţie mai mică de 5.000 de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici