Proiecte de aproape 4 milioane de euro, cu fonduri europene, câştigate de 17 firme din vestul ţării

Şaptesprezece microîntreprinderi din vestul ţării au câştigat proiecte europene în valoare de aproape patru milioane de euro, prin care pot cumpăra utilaje sau să dezvolte produse şi servicii noi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

316 afișări
Imaginea articolului Proiecte de aproape 4 milioane de euro, cu fonduri europene, câştigate de 17 firme din vestul ţării

Proiecte de aproape 4 milioane de euro, cu fonduri europene, câştigate de 17 firme din vestul ţării (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, corespondentului MEDIAFAX, de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, la sediul instituţiei din Timişoara au fost semnate primele 17 contracte de finanţare cu microîntreprinderi din vestul ţării.

Finanţarea nerambursabilă obţinută de aceste firme este acordată în cadrul Regio-Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, prioritatea de investiţii 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

Proiectele câştigate de cele 17 microîntreprinderi au o valoare de 3,85 de milioane de euro, finanţarea nerambursabilă fiind de 2,56 milioane de euro.

Firmele activează în sectorul industriei prelucrătoare (prelucrare de metal, plastic sau alte tipuri de materiale), în sectorul construcţiilor, în domeniul producţiei cinematografice, precum şi în sectorul de transport.

“Prin implementarea celor 17 proiecte se vor achiziţiona echipamente ce vor contribui la creşterea competitivităţii economice a acestora sau dezvoltarea de noi produse sau servicii, precum şi la crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, o parte dintre aceste proiecte vizează construirea/modernizarea spaţiilor de producţie, inclusiv dotarea cu sisteme informatice (programe software)”, transmite ADR Vest, prin intermediul unui comunicat de presă.

Apelul de proiecte în cadrul căruia au aplicat cele 17 microîntreprinderi a fost de tip competitiv (finanţarea este acordată în baza punctajului obţinut de fiecare proiect şi în limita bugetului alocat), iar perioada pentru depunerea proiectelor a fost 27 iulie 2016 – 4 mai 2017.

În această perioadă, au fost depuse 364 de proiecte cu o valoare a finanţării nerambursabile de 56,33 milioane euro – valoare ce reprezintă 204,39% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regională este de 27,56 miloane de euro). 259 dintre aceste proiecte se află încă în etapa de evaluare sau precontractare, iar 88 de proiecte au fost respinse sau retrase.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici