Proiectul de buget al municipalităţii pentru 2011, aprobat în CGMB

Consilierii generali au aprobat, miercuri seară, proiectul de buget al municipalităţii pentru 2011, cu amendamente.

87 afișări
Imaginea articolului Proiectul de buget al municipalităţii pentru 2011, aprobat în CGMB

Proiectul de buget al municipalităţii pentru 2011, aprobat în CGMB (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În favoarea proiectului de buget au fost exprimate 31 de voturi, iar împotrivă 20.

Nu au fost înregistrate abţineri de la vot.

Potrivit formei finale a bugetului, astfel cum a fost aprobat miercuri seară, în şedinţa de îndată a CGMB, în ceea ce priveşte subvenţia pentru încălzire, a scăzut cea primită de la Guvern, dar a crescut cea acordată de Primărie, în contextul în care Guvernul a preluat cheltuieli pentru lucrările la Stadionul Naţional.

Documentul prevede o creştere a cotelor financiare acordate spitalelor, dar şi reduceri de la fondurile alocale pentru expertiza tehnică pentru mansardarea Spitalului "Prof. Dr. Th. Burghele".

Reduceri au fost operate şi pentru Autoritatea de Supraveghere a Animalelor, de unde s-au eliminat banii pentru echipamente, maşini şi alte mijloace de transport.

În ceea ce priveşte investiţiile, s-au redus fondurile pentru proiectul de conectare a Splaiului Independenţei cu autostrada A1.

Primarul general Sorin Oprescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de forma de buget aprobată, spunând că prin amendamentele acceptate "s-a eliminat sarcina unui Guvern de a avea grijă de oraşele ţării".

"Prin aceste modificări, atunci când nu vor mai exista bani, Guvernul va putea spune că nu este responsabilitatea sa, povara financiară căzând pe primărie", a spus Oprescu.

În replică, viceprimarul Mircea Raicu, i-a spus edilului general că este primarul car a primit de la Guvern cea mai mare subvenţie din istorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici