Proiectul Legii educaţiei, luni pe masa Guvernului pentru aprobare

Proiectului Legii educaţiei va fi discutat din nou în Guvern luni, într-o şedinţă specială, pentru a ajunge cât mai repede în Parlament, după ce conducerea MECTS a organizat mai multe dezbateri publice privind actul normativ, în majoritatea dintre acestea fiind cerută prelungirea discuţiilor.

27 afișări
Imaginea articolului Proiectul Legii educaţiei, luni pe masa Guvernului pentru aprobare

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Iniţial, Ministerul Educaţiei a anunţat că dezbaterile publice vor dura numai două săptămâni, fapt care a stârnit mai multe valuri de nemulţumiri, întrucât discuţiile pe marginea actelor normative durează, potrivi legii o lună, după cum au sesizat sindicatele din învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus însă că este vorba de un act normativ vechi şi nu unul nou, necunoscut, astfel că a rămas ferm cu privire la termenul de două săptămâni.

Totuşi, în 29 martie, când a avut loc dezbaterea la Palatul Parlamentului, preşedintele Comisiei prezidenţiale de învăţământ, Mircea Miclea, a susţinut şi el prelungirea dezbaterilor cu două săptămâni, mai ales că urma perioada sărbătorilor de Paşte.

Sarcina MECTS faţă de Legea educaţiei a fost de a propune o viziune coerentă în domeniul învăţământului, a spus ministrul Daniel Funeriu. El s-a declarat "mulţumit de dinamica dezbaterilor", precizând totuşi că i-ar fi plăcut ca şi partidele politice să se fi implicat mai mult.

"A fost una dintre cele mai dezbătute legi, am avut dreptul chiar şi la o moţiune care, în mod bizar, ataca o lege care era în dezbatere", a susţinut Funeriu.

Principalele modificări propuse prin proiectul de lege vizează introducerea obligativităţii învăţământului până la vârsta de 16 ani şi a claselor pregătitoare, dar şi introducerea clasei a IX-a în învăţământul gimnazial.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici