Proiectul metroului din Cluj, prezentat în şedinţa de Guvern

  • Proiectul metroului din Cluj a fost prezentat în şedinţa de Guvern de luni, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucan Bode.
  • Conform acestuia, proiectul este estimat la un miliard de euro.
332 afișări
Imaginea articolului Proiectul metroului din Cluj, prezentat în şedinţa de Guvern

Proiectul metroului din Cluj, prezentat în şedinţa de Guvern

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunţat că a prezentat în şedinţa de Guvern de luni seara proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida - Etapa I a Sistemului De Transport Metropolitan Rapid Cluj Magistrala I de Metrou şi tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea - Componenta 1, Magistrala I de Metrou”.

Conform acestuia, valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 1 miliard de euro, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, bugetele locale ale celor primăriilor din Cluj-Napoca şi Floreşti precum şi din alte surse legal constituite.

Din punct de vedere tehnic, proiectul noii linii are o lungime de 14,4 km şi 14 staţii de metrou care vor deservi Cluj-Napoca şi localitatea Floreşti.

„Noua magistrală de metrou pregăteşte viitorul Clujului şi, totodată, dezvoltarea zonelor limitorfe Gilău şi Floreşti. Acest proiect de metrou, de la Cluj, are inclusă şi conexiunea cu viitorul Spital Regional de Urgenţă, iar prin integrarea cu viitorul tren metropolitan va asigura conectivitatea cu Gara CFR şi cu Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca”, a mai arătat ministrul Transporturilor.

Acesta a precizat că după aprobarea Hotărârii de Guvern, se va realiza studiul de fezabilitate ce va stabili indicatorii tehnico-economici ai proiectului. Valoarea totală a proiectului privind studiile de prefezabilitate, de fezabilitate şi PUZ este de 33,4 milioane de lei, bani asiguraţi de primăriile din Cluj-Napoca şi Floreşti.

„Realizarea studiului de prefezabilitate a fost demarată in 30.04.2020, iar in 6 luni acest document a fost realizat şi predat. În 27 octombrie, respectiv 29 octombrie, atât Consiliul Local Cluj-Napoca, cât şi Consiliul Local Floreşti au aprobat acest studiu de prefezabilitate”, a mai scris pe Facebook Lucian Bode.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
proiect,
metrou,
cluj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici