Promisiunea ministrului Transporturilor: Nu vom fi luaţi pe nepregătite la iarnă/ 55 de zone din 57 sunt acoperite cu contracte multianuale de deszăpezire pe patru ani

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, la Timişoara că, în acest an, sunt acoperite 57 din cele 58 de zone din ţară cu contracte pentru deszăpezire, motiv pentru care "nu vom fi luaţi pe nepregătite de iarnă", transmite corespondentul MEDIAFAX.

566 afișări
Imaginea articolului Promisiunea ministrului Transporturilor: Nu vom fi luaţi pe nepregătite la iarnă/ 55 de zone din 57 sunt acoperite cu contracte multianuale de deszăpezire pe patru ani

Răzvan Cuc, s-a întâlnit, vineri, la Timişoara, cu directorii regionali ai direcţiilor de drumuri şi poduri şi cu şefii de secţii de drumuri naţionale, cu care a discutat în special despre deszăpezire.

„Avem acoperite 55 de zone (din 57), cu contracte multianuale pe 4 ani. S-a încheiat şi contractul cu sarea. Mai avem două loturi pe Bucureşti care sunt contestate, dar dacă nu se vor rezolva între timp, avem utilaje necesare să facem faţă”, a spus, vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, care a discutat la Timişoara cu şefii Direcţiilor Regionale ale Companiei de drumuri, despre stadiul pregătirilor pentru iarnă.

Directorii regionalelor de drumuri riscă să fie demişi dacă nu aplică măsuri eficiente de deszăpezire, a avertizat, ministrul Transporturilor.

Reuniunea anuală a şefilor Direcţiilor Regionale ale CNAIR a fost precedată de o şedinţă în care a fost stabilit Planul Operativ pentru perioada de iarnă.

„Vom avea ca procedură, în momentul în care se va anunţa un cod portocaliu sau suntem informaţi că vor fi condiţii meteo nefavorabile pe o anumită regiune, voi trimite un Secretar de Stat în acea regiune care se va implica şi se va coordona personal cu directorii şi cu toţi factorii implicaţi, pentru a se finaliza activităţile aşa cum ne dorim cu toţii”, a mai spus Cuc.

Pâna la ora transmiterii acestei ştiri, CNAIR a încheiat contractul pentru achiziţionarea a 300.000 de tone de sare, care urmează să fie folosite de cele 7 Direcţii Regionale, în acţiunile de deszăpezire.

Ministrul Transporturilor a precizat că de fiecare dată când vor fi condiţii meteo nefavorabile într-o regiune va trimite un secretar de stat care va coordona activităţile.

"Am făcut în aşa fel încât fiecare direcţie regională de drumuri şi poduri să devină o unitate operaţională, astfel încât să-şi poată lansa singură procedurile de achiziţie şi să nu mai aştepte după lungile avize de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Nu vor avea nicio scuză niciunul dacă apar probleme în procesul de deszăpezire. De asemenea, le-am spus că vom avea ca şi procedură, în momentul în care se va anunţa un cod portocaliu sau suntem informaţi că vor fi condiţii meteo nefavorabile pe o anumită regiune, voi trimite un secretar de stat în acea regiune care se va implica şi va coordona personal, împreună cu directorii şi factorii implicaţi, activităţile pentru a se finaliza aşa cum ne dorim cu toţii", a spus Răzvan Cuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici