Proprietarii Ambasador dau în judecată Primăria,reclamând că îngreunează accesul turiştilor în hotel - FOTO

Proprietarii hotelului Ambasador dau în judecată şi cer daune Primăriei Capitalei, reclamând că lucrările pe care le face municipalitatea pe Bulevardul Magheru, unde se montează borduri şi vor fi amplasaţi mici stâlpi de ciment, împiedică autocarele să parcheze în faţa hotelului şi să lase turiştii.

411 afișări
Imaginea articolului Proprietarii Ambasador dau în judecată Primăria,reclamând că îngreunează accesul turiştilor în hotel - FOTO

Proprietarii Ambasador dau în judecată Primăria, reclamând că îngreunează accesul turiştilor în hotel (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Primăria Capitalei face în aceste zile nişte lucrări pe Bulevardul Magheru, iar în faţa hotelului Ambasador, unde bordurile erau lăsate, au fost montate unele noi. Mai mult decât atât, în zilele următoare pe trotuar vor fi montaţi şi nişte stâlpi de 30 de centimetri înălţime, care nu vor permite accesul turiştilor cu bagaje în hotel", a declarat agenţiei MEDIAFAX Andrei Istrate, preşedintele Consiliului de Administraţie al hotelului Ambasador.

El a afirmat că, în general, hotelurilor le este permis să construiască la intrare chiar şi un mic scuar, şi a dat ca exemplu Lido, amplasat pe partea opusă a Bulevardului Magheru.

Istrate a mai spus că în anul 2002, când a fost reabilitat Bulevardul Magheru, primăria a amplasat borduri în faţa hotelului, iar Ambasador a dat în judecată primăria şi a câştigat. Instanţa a obligat municipalitatea să amenajeze două alveole în faţa hotelului pentru parcarea autocarelor, afirmă reprezentantul hotelului.

"Primăria a lăsat atunci bordurile în jos, dar n-a construit alveole. Acum câteva zile, însă, au început alte lucrări şi au ridicat borduri, motiv pentru care i-am anunţat că îi acţionăm în instanţă pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti definitive din 2002. Le vom cere şi despăgubiri pentru problemele pe care ni le creează. După ce că turiştii se împiedică de borduri când coboară şi nu pot căra bagajele în hotel şi o să-i mai încurce şi stâlpii care urmează să fie construiţi, autocarele care vor opri pe avarii vor încurca şi circulaţia pe bulevard", a afirmat Istrate.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a trimis marţi o scrisoare Primăriei Capitalei şi primarului general Sorin Oprescu în care cere facilitarea accesul în hotel pentru turiştii care vin cu autocarele la Ambasador.

"Este surprinzător comportamentul primăriei faţă de o companie care doar în ultimii cinci ani a plătit la bugetul de stat taxe în valoare de 1,6 milioane de euro", a mai spus Istrate.

Hotelul Ambasador, este deţinut de mai mulţi români, este clasificat la patru stele şi are 99 de camere.

Clădirea în care funcţionează hotelul a fost construită între anii 1937 şi 1939, fiind proiectată de către proprietar. Instanţa a hotărât în urmă cu doi ani ca terenul şi jumătate din clădirea hotelului Ambasador din Bucureşti, aripa dinspre Ciclop, să fie restituite în natură moştenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, după un litigiu care a durat mai mult de un deceniu.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici