Proprietarii de restaurante speră ca legea redeschiderii teraselor să fie mai blândă decât a prezentat-o Iohannis. „Un anunţ mai degrabă electoral”

  • Vei putea să ieşi la terase de la 1 iunie doar alături de încă trei persoane
  • Patronii aşteaptă încă regulile stabilite de Guvern
  • Încasările patronilor vor scădea cu peste 50% în aceste condiţii
657 afișări
Imaginea articolului Proprietarii de restaurante speră ca legea redeschiderii teraselor să fie mai blândă decât a prezentat-o Iohannis. „Un anunţ mai degrabă electoral”

Proprietarii de restaurante speră ca legea redeschiderii teraselor să fie mai blândă decât a prezentat-o Iohannis

Faptul că tu vei putea ieşi la terase cu doar 3 prieteni îi va afecta şi mai mult pe patronii de restaurante. Dacă declaraţiilor preşedintelui Iohannis vor intra în practică, patronii de restaurante vor pierde mai mult de 50% dintre clienţi.

„Asta a fost un anunţ mai degrabă electoral, pentru mass-media. Normele vor ieşi după Hotărârea de Guvern. Simpla declaraţie a preşedintelui nu joacă loc de norme”, spune Dragoş Petrescu, acţionar majoritar City Grill.

Anunţul preşedintelui încurcă lucrurile. Cum vei putea să iei masa în familie dacă ai mai mult de doi copii?

„E dificil să stabileşti numărul de persoane având în vedere că vine o familie de 6 adulţi cu 2 copii ce faci, împarţi copiii şi adulţii la 2 mese la 2 matri distanţă?” se întreabă Dragoş Petrescu. 

Antreprenorul crede că vor fi făcute excepţii pentru familii, însă va trebui să prezinţi documentele membrilor.

Patronii de restaurante se aşteaptă să piardă peste 50% dintre clineţi prin implementarea acestor norme.

Grupul City Grill administrează 19 restaurante şi cafenele deschise sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescăruş, Hanu’ Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill şi City Café.

Preşedintele a anunţat astăzi că se vor deschide terasele din 1 iunie, însă vei putea să ieşi la masă doar cu încă 3 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici