Sportul, în sala de judecată. Proprietarii de săli de sport şi instructorii de fitness au protestat în faţa Tribunalului

  • CJSU a decis închiderea sălilor de sport din Timiş, pe data de 23 octombrie
  • 7 manageri de săli de sport din Timişoara au dat în judecată Prefectura şi CJSU
  • Ei spun că, prin închiderea sălilor, autorităţile şi-au depăşit competenţele
724 afișări
Imaginea articolului Sportul, în sala de judecată. Proprietarii de săli de sport şi instructorii de fitness au protestat în faţa Tribunalului

Îţi place să mergi la sala de fitness, dar nu prea mai poţi. La Timişoara, autorităţile au închis astfel de business-uri. Iar antreprenorii din domeniu nu au stat cu mâinile în sân.

Ramona şi alţi şase proprietari de săli de sport îşi cer dreptatea la Tribunal.

„Deşi există o hotărâre de Guvern prin care sunt prevăzute normele care trebuie respectate în starea de alertă, în judeţul Timiş această decizie a fost alta decât cea de la nivel naţional. Suntem singrul judeţ în care s-au închis sălile de sport, la o infectare de 3 cazuri la mia de locuitori, iar după o lună s-a constatat că rata nu a scăzut, deci este clar că noi nu suntem un factor care să spunem că suntem parte din problemă, ci parte din soluţie am putea fi”, crede Ramona Olteanu, manager Friends Arena.

În aşteptarea deciziei judecătorilor, proprietarii de săli de sport şi instructorii de fitness au ieşit în stradă. Au protestat în faţa Tribunalului Timiş.

Adriana consideră că închiderea sălilor de sport dăunează sănătăţii.

„Sportul înseamnă imunitate, înseamnă un psihic mai bun, articulaţii mai bune şi mai sănătoase. Am mai lucrat şi on-line, dar pe o parte dintre clienţi i-am lăsat deoparte, care nu şi-au dorit să lucreze online”, spune Adriana Crişan, instructor fitness.

Mai sunt şi pierderile financiare. De când cu pandemia, sălile se sport sunt fie închise, fie funcţionează la capacitate redusă.

„Doar de centrele pe care le reprezint eu, depind între 90 şi 150 de oameni. Dacă punem la socoteală şi firma de pază şi curăţenia, cam acolo suntem. Dacă anul trecut aveam, în medie, 1.000 de check-in-uri la sală, anul acesta avem undeva la 200-300”, povesteşte Cosmin Şorban, manager Smartfit Studio.

Dacă vor pierde procesul, managerii sălilor de sport nu se dau bătuţi. Vor face apel, pentru că sunt convinşi că decizia CJSU este abuzivă şi discriminatorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici