Propunerea ca părinţii să aibă zi liberă la începerea anului şcolar, adoptată tacit de Senat

Părinţii care au copii în învăţământul preuniversitar ar putea să beneficieze de o zi liberă în prima zi a anului şcolar, potrivit unei propuneri legislative adoptate tacit de Senat.

1056 afișări
Imaginea articolului Propunerea ca părinţii să aibă zi liberă la începerea anului şcolar, adoptată tacit de Senat

Propunerea ca părinţii să aibă zi liberă la începerea anului şcolar, adoptată tacit de Senat (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Proiectul, iniţiat de senatorul UNPR Constantin Popa, prevede ca ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar.

Potrivit propunerii legislative, care a primit un raport favorabil din partea Comisiei pentru muncă a Senatului, această zi ar urma să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

Iniţiatorul arată, în expunerea de motive, că în fiecare an şcolar, mii de elevi "îşi pun pentru prima dată ghiozdanul în spate şi păşesc cu emoţie în clasele unde vor descifra tainele învăţăturii" şi că există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau, "mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă".

"Festivităţile de deschidere a noului an şcolar sunt pregătite cu mare grijă de cei care le vor îndruma paşii elevilor. Oriunde în ţară, părinţii merg împreună cu cei mici la grădiniţă ori la şcoală. Din păcate, începutul fiecărui an şcolar coincide cu o zi lucrătoare. Acest fapt face destul de dificilă posibilitatea părinţilor de a-şi însoţi copiii la şcoală", mai arată iniţiatorul.

Acest proiect urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici