Propunerea PMP: Reducerea vârstei de vot la 16 ani/ "Tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi"

PMP cere modificarea Constituţiei, printre aceastea numărându-se şi reducerea vârstei de vot. Liderul formaţiunii, Eugen Tomac, invocă într-un interviu acordat MEDIAFAX evoluţia tehnologică şi educaţia: „Cred că tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi”.

529 afișări
Imaginea articolului Propunerea PMP: Reducerea vârstei de vot la 16 ani/ "Tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi"

Propunerea PMP: Reducerea vârstei de vot la 16 ani/ "Tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi"

„Sunt mai multe teme. Eu cred că tinerii de la 16 ani ar trebui sa poată vota. Cred că tinerii trebuie să fie mult mai implicaţi şi cred că la ora actuala, ţinând cont de evoluţia tehnologică şi educaţie, tinerii de la 16 ani să poată să voteze”, spune Eugen Tomac.

El mai afirmă că, „în mod obligatoriu”, trebuie aplicat rezultatul referendumului cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300.

„Din punctul nostru de vedere va trebui să discutăm un proiect referitor la instituţia Avocatul Poporului. S-a dovedit că joacă un rol cheie în ierarhia statului şi noi propunem să nu mai depindă de un partid politic şi să fie ales direct de cetăţeni. Cum se alege preşedintele, pentru a avea independenţa necesară şi pentru a-şi exercita mandatul în interesul poporului”, menţionează europarlamentarul PMP.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici