Propunerile de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii, avizate favorabil în CSAT

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că membrii CSAT au avizat favorabil proiectul bugetelor instituţiilor din domeniul securităţii naţionale, dar şi planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028 şi numărul militarilor care vor pleca în misiuni în misiuni externe.

242 afișări
Imaginea articolului Propunerile de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii, avizate favorabil în CSAT

Propunerile de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii, avizate favorabil în CSAT

”Am analizat şi am aprobat o serie de măsuri importante. Prima chestiune care aş menţiona-o este aprobarea planului de înzestrarea a României pentru perioada 2019-2028. Acest proiect a fost aprobat şi obiectivul costă în dotarea cu echipamente performante compatibile cu echipamentele NATO”, a declarat Klaus Iohannis.

El a precizat că, printre altele, programele de înzestrare care asigură interesele statului român, se referă la transportoare bllindate pentru trupe, avionul multirole al forţelor aerine, corveta multifuncională, elicopterele de transport muntifuncţional şi cele echipate cu sistem de evacuare medicală.

”Totodată am aprobat forţele care se trimit în afara teritoriului român. Avem 1.902 militari români care vor participa în afara teritoriului român, iar de la MAI pentru misiunile OSCE, NATO şi ONU vom avea 759 de militari şi poliştişti în misiuni. Vom participa în continuare cu forţe armate în Afganistan şi vom contribui în cadrul grupului dislocate în Polonia. Ca un element de noutate pe care vreau să îl menţionez, în anul 2019, România va participa cu un detaşament de elicoptere militare la misiunea ONU din Mali, desfăşurând operaţii de evacuare medicală şi transportând alimente”, a adăugat şeful statului.

El a mai precizat că în CSAT a fost aprobat conceptul de constituire al Comandamentului Multinaional de Sud-Est pe teritoriul României.

”Am discutat despre propunerile de buget, proiect care a fost avizat favorabil de CSAT”, a mai arătat preşedintele Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici