ProSport: Cum au ajuns fanii lui Dinamo să fie scoşi ţapi ispăşitori pentru haosul din Piaţa Victoriei/ Robert Negoiţă: Cei implicaţi în incidente să plătească

În jurul orei 22:40, după ore bune de calm şi proteste paşnice în Piaţa Victoriei, atmosfera a fost tulburată brusc de un grup de oameni care au atacat cu torţe, petarde şi fumigene contingentul de jandarmi masat în faţa Guvernului, scrie ProSport.

4689 afișări
Imaginea articolului ProSport: Cum au ajuns fanii lui Dinamo să fie scoşi ţapi ispăşitori pentru haosul din Piaţa Victoriei/ Robert Negoiţă: Cei implicaţi în incidente să plătească

ProSport Cum au ajuns fanii lui Dinamo să fie scoşi ţapi ispăşitori pentru haosul din Piaţa Victoriei: de la pagini de facebook false şi informaţii neverificate, la un "background ideal" (Imagine Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

În scurt timp, zecile de mii de protestatari s-au împrăştiat, iar Piaţa a devenit tărâmul unor scene de război asemănătoare cu cele din 2012, de la protestele organizate împotriva Guvernului condus de Emil Boc. Doar că acum, spre surprinderea multora, startul "distracţiei" nu a fost dat de jandarmi, ci de fanii echipelor de fotbal. Dar ai căror echipe?

Nu după mult timp, mediul online a fost invadat de informaţii care-i acuzau direct pe fanii dinamovişti din Peluza Cătălin Hîldan. Mulţi dintre formatorii de opinie s-au grăbit să pună incidentele violente pe seama ultraşilor din Ştefan cel Mare, "ajutaţi" de relaţia "de afaceri" pe care Elias Bucurică, liderul suporterilor din PCH, o are cu oameni apropiaţi de PSD, dar şi de informaţii extrase din cotext sau neverificate.

Cum se apără PCH-ul

Dar, mai întâi, reacţia celor acuzaţi. Târziu în noapte, PCH-ul a postat un mesaj pe pagina de facebook prin care a dezminţit informaţiile propagate cu o viteză uluitoare: "În urma dezinformărilor mizerabile apărute în presă cu ocazia protestelor din Piaţa Victoriei, ne simţim obligaţi să dezminţim toate acuzele aduse galeriei dinamoviste. NU am participat în mod organizat la protest şi, cu atât mai mult, nu am fost plătiţi de cineva pentru a face asta. Suntem scârbiţi şi profund revoltaţi de modul prin care unii "jurnalişti" aleg să manipuleze opinia publică, transmiţând informaţii fără niciun fel de acoperire, bazate pe simple supoziţii, prejudecăţi si informaţii provenite din tot felul de surse "sigure", care mai de care mai dubioase şi, bineînţeles, anonime. Clasa politică românească este principalul vinovat pentru răbufnirea protestatarilor, care, de altfel, a avut loc si cu alte ocazii in decursul ultimilor ani", a fost mesajul fanilor.

Joi dimineaţă, când atmosfera s-a mai detensionat, ultraşii au revenit cu un comunicat prin care-şi întăresc poziţia şi-l acuză public de dezinformare pe Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de putere" de la Realitate TV. 

O pagină falsă, un mesaj ciudat şi două printscreen-uri. E suficient pentru a trage concluziile?

CITEŞTE CONTINUAREA PE PROSPORT

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Cei implicaţi în incidentele de la proteste să plătească. Nu am nicio legătură

Primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă a declarat joi că speră ca autorităţile şi justiţia să-i identifice cât mai rapid posibil pe cei vinovaţi de incidentele violente de la protestele de marţi seara, el arătând că nu are nicio legătură cu clubul de fotbal Dinamo sau galeria acestuia.

"Am văzut şi eu că s-au tot discutat chestii de genul ăsta, nu am nicio legătură cu clubul Dinamo", a spus Negoiţă, întrebat despre implicarea ultraşilor în violenţele de marţi seara din Piaţa Victoriei.

Întrebat dacă el ar fi în spatele celor care au destabilizat protestele paşnice, Negoiţă a negat.

"Ce s-a întâmplat aseara e o chesziune foarte gravă. (...) Dacă luaţi în calcul, în cel mai minimal mod, că aş putea să fiu implicat în aşa ceva, vă asigur că sunt un om cât se poate de normal şi nu pot să fiu niciodată implicat în aşa ceva, în chestiuni care sunt foarte grave, iar cei care au făcut chestiune asta aseară trebuie să plătească", a spus Negoiţă.

El a arătat că tot ce se întâmplă la Rin Grand Hotel este înregistrat video, sunt camere şi la intrare, şi la interior şi în toate zonele şi se pot pune la dispoziţie înregistrările oricând.

"Eu v-am spus că ce s-a întâmplă aseară este o chestiune foarte gravă şi cineva trecuie să plătească", a spus Negoiţă.

Întrebat cum vede protestele anti – OUG pe Justiţie, Negoiţă a arătat că se întâmplă la ora aceasta în România nu este deloc bine.

"S-a împărţit ţara în bucăţi şi cine continuă să împartă România în bucăţi nu vrea altceva decât răul României şi niciodată binele", a conchis primarul Sectorului 3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici