Video #protejaţifemeile | Chinul victimelor care stau în izolare alături de agresor. Alexandra Stan: „Să plece el, pentru că el perturbă liniştea şi pacea familiei”

  • Artista cere soluţii pentru femeile care sunt obligate să stea în izolare alături de agresori
  • Alexandra Stan le sfătuieşte pe femeile care sunt victime ale violenţei domestice să ceară ajutor imediat
  • Alexandra Stan: Copiii sunt victime colaterale ale violenţei domestice
1579 afișări

Alexandra Stan s-a implicat în mai multe campanii de prevenire şi pedepsire a violenţei împotriva femeilor, după ce ea însăşi a trecut prin aşa ceva. Incidentul a avut loc în 2013. Agresorul a fost impresarul cântăreţei, iar cazul a fost intens mediatizat.

„Da, într-adevăr, e situaţie complicată. Chiar m-am gândit de multe ori la asta. Femeile care stau în casă şi sunt victime ale violenţei domestice, şi nu numai ele, ci şi copiii lor, ce fac? Nu au voie să iasă pe stradă”, spune artista. 

Acum, artista atrage atenţia că restricţiile impuse în această perioadă – printre care izolarea la domiciliu - complică şi mai mult viaţa femeilor care sunt victime ale violenţei domestice.

„Eu aş face nişte locuinţe pentru agresori. Ţinuţi acolo agresorii. Nu aş scoate femeia cu copii din casă. Să rămâna ea acasă, în confort. De ce să plece? Să plece el, pentru că el e agresorul. El perturbă liniştea şi pacea familiei”, adaugă Alexandra Stan. 

Alexandra Stan spune că trebuie luate măsuri.

„Trebuie clar mustraţi într-un fel agresorii. Nu ştiu dacă amenda ajută. Ţinuţi în arest, cumva. Agresiunea nu se rezolvă prin agresiune”, mai spune cântăreaţa. 

Artista le sfătuieşte pe femeile care sunt agresate de partener să ceară ajutor încă din primul moment. Mai ales că violenţa domestică are şi victime colaterale, iar efectele sunt pe termen lung.

„Sunt copii care stau în casă cu familia şi dacă mama trece zilnic prin asta, influenţează şi educaţia copiilor”, afirmă aceasta.

În prima jumătate a anului trecut, peste 60 de români au fost victimele violenţei domestice, în fiecare zi. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici