Video PROTEST al poliţiştilor, în semn de solidaritate cu Marian Godină. IPJ Braşov după discuţiile cu protestatarii: Sesizările vor fi trimise la MAI - VIDEO

Circa o sută de poliţişti protestează în faţa IPJ Braşov, cerând demiterea chestorului Ioan Aron şi în semn de solidaritate cu Marian Godină, reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie fiind primiţi de chestorul Ioan Aron, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5807 afișări

UPDATE IPJ Braşov după discuţiile cu protestatarii: Sesizările vor fi trimise la MAI

Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisar şef Liviu Naghi, a declarat, după discuţiile care au avut loc între conducerea Poliţiei şi reprezentanţii protestatarilor, că sesizările sindicaliştilor cu privire la lipsa de personal şi egalitatea de şanse între agenţi şi ofiţeri vor fi transmise MAI.

Comisarul şef Liviu Naghi a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă organizată în urma discuţiilor dintre patru reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie şi chestorul Ioan Aron, că sesizările sendicaliştilor cu privire la lipsa de personal şi egalitatea de şanse între agenţi şi ofiţeri vor fi transmise forurilor superioare din MAI.

La rândul său, liderul de sindicat Iulian Surugiu a declarat că "din păcate, mentalitatea nu s-a schimbat cu nimic" şi că Ioan Aron a dat vina pe lipsa de poliţişti.

"E adevărat că avem o lipsă de agenţi, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ţi baţi joc de miile de poliţişti pe care îi ai deja. Avem foarte multă birocraţie în Poliţia Română, foarte mulţi oameni care stau în birou şi nu fac altceva decât să plimbe nişte hârtii de dimineaţa până când pleacă şi din fericire pentru ei şi nefericire pentru cei care sunt în stradă, ei iau salariile mari“, a spus Surugiu.

Totodată, Elvis Măceşanu, lider de sindicat al SNAP Dolj, a afirmat, la ieşirea de la discuţii, că sindicaliştii nu au rezolvat nimic.

Poliţiştii protestatari provin din Braşov, Dolj şi Galaţi şi au pancarte cu inscripţiile "Jos corupţia din IPJ Braşov" şi "Suntem prizonierii incompetenţei voastre".

Ei declară că s-au adunat în faţa IPJ Braşov în semn de solidaritate cu Marian Godină, dar şi ca să ceară demiterea lui Aron.

Protestatarii au adus şi un steag mare al României, dar au şi fluiere de poliţie rutieră, cu care se manifestă zgomotos.

Patru reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie au fost primiţi de către chestorul Ioan Aron.

Sindicatul Naţional a Agenţilor de Poliţie (SNAP) i-a cerut, joi, în mod public şefului IPJ Braşov, chestorul Ioan Aron, să îşi dea demisia în urma cazului Marian Godină. Vineri, şeful Inspectoratului de Poliţie Braşov, chestorul Ioan Aron, şi-a înaintat raportul de pensionare, după ce a revenit din concediul de odihnă în care plecase imediat după ce poliţistul Marian Godină a publicat mai multe postări la adresa lui.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici