Protest al poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare în faţa Guvernului/ UPDATE: Sindicaliştii nu s-au întâlnit cu premierul. Coarnă: Neavând soluţii, evită orice întâlnire | FOTO

Liderul Sindicatului Naţionala al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că premierul Viorica Dăncilă le-a refuzat audienţă la Palatul Victoria pentru discuţii legate problema salarizării şi a programului, aceleaşi revedenicări având şi sindicaliştii din ANP.

793 afișări
Imaginea articolului Protest al poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare în faţa Guvernului/ UPDATE: Sindicaliştii nu s-au întâlnit cu premierul. Coarnă: Neavând soluţii, evită orice întâlnire | FOTO

Protest al poliţiştilor şi angajaţilor din penitenciare în faţa Guvernului

"Nu ne-au primit. Am plecat. Am tot dat telefoane, dar nu ne-au primit. Eram convins că n-o să ne primească pentru că n-au soluţii. Noi am trimis de mult solicitare pentru primire în audienţă. Avem oricum protestele programate. Începând cu data de 14 martie va fi protest la Constanţa", a afirmat Dumitru Coarnă.

Întrebat de agenţia de presă MEDIAFAX dacă sindicatul său va mai depune solicitări pentru o audienţă la premierul Viorica Dăncilă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor a răspuns: "Probabil vom face, dar ei neavând soluţii evită orice întâlnire cu noi."

Aproximativ o sută de membri ai Federaţiei Sindicatelor Naţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual (FSNPPC) şi ai Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au protestat, luni, timp de circa patru ore, în faţa Guvernului.

Manifestanţii prezenţi, luni, la Palatul Victoria au cerut să discute cu premierul Viorica Dăncilă despre problemele din penitenciare, dar şi pentru a cere demisia ministrului Tudorel Toader pe care îş acuză de incompetenţă şi lipsă de responsabilitate.

Sindicaliştii au mai solicitat îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din penitenciare, plata orelor suplimentare restante şi eliminarea deficitului de personal.

Şeful Guvernului, Vasilica Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că va avea discuţii cu miniştrii Justiţiei şi Afacerilor Interne, Tudorel Toader şi respectiv Carmen Dan, referitor la nemulţumirile grefierilor şi ale poliţiştilor, pentru a găsi soluţii.

"O să am astăzi o discuţie cu domnul ministru Toader şi am să discut şi cu doamna ministru Carmen Dan. O să văd care este situaţia şi în funcţie de cele relatate de dumnealor, vom încerca să găsim soluţii. A mai fost o discuţie cu grefierii şi am înţeles atunci că de fapt nu a fost o vină a ministerului Muncii, a fost o interpretare greşită. De aceea, mă feresc să iau o decizie până nu mă documentez foarte bine. Azi mă voi documenta foarte bine şi voi vedea ce soluţii găsim astfel încât să putem să dăm un răspuns celor care aşteaptă acest răspuns de la noi", a explicat prim-ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici