Protest al PRESEI din Timişoara până când primarul Robu îşi prezintă public scuze pentru jignirile aduse jurnaliştilor. La ce au recurs publicaţiile locale

Aproximativ 20 de jurnalişti din Timişoara au părăsit, marţi, conferinţa organizată de Nicolae Robu la sediul Primăriei, în semn de protest faţă de atitudinea edilului, care i-a jignit pe ziarişti de mai multe ori fără să îşi ceară scuze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1767 afișări
Imaginea articolului Protest al PRESEI din Timişoara până când primarul Robu îşi prezintă public scuze pentru jignirile aduse jurnaliştilor. La ce au recurs publicaţiile locale

Protest al PRESEI din Timişoara până când primarul Robu îşi prezintă public scuze pentru jignirile aduse jurnaliştilor. La ce au recurs publicaţiile locale

Aproximativ 20 de jurnalişti de la cele mai importante publicaţii din Timişoara au decis să părăsească, marţi, sala din sediul primăriei în care Nicolae Robu susţinea conferinţa de presă săptămânală, transmisă în direct şi pe pagina de Facebook a edilului. Jurnaliştii au aşteptat ca primarul Nicolae Robu să înceapă conferinţa de presă, iar apoi s-au ridicat şi au plecat în semn de protest faţă de jignirile edilului din ultimele zile.

Marţi, primarul Timişoarei nu a mai jignit ziariştii, dar nici nu şi-a cerut scuze, vorbind despre subiecte de interes local timp de aproximativ o oră.

Acţiunea de astăzi (n.r. marţi) este o continuare a protestului început ieri (n.r. luni) de jurnaliştii din Timişoara ca reacţie la jignirile repetate ale primarului Timişoarei, care au avut ca şi ţintă jurnaliştii. Chiar şi ieri (n.r. luni), după ce am trimis acea scrisoare de protest, cel care este şi preşedinte al PNL Timiş a continuat valul de insulte la adresa reprezentanţilor presei, indiferent de politica editorială şi de opiniile noastre. Toate redacţiile din Timişoara suntem unite în a apăra libertatea de exprimare şi de a pune întrebări politicienilor. Nu vom negocia acest lucru cu nimeni şi nu vom mai tolera astfel de comportamente abuzive, mai ales că Timişoara este oraşul unde în 1989 s-a murit în primul rând pentru libertatea cuvântului”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, Dragoş Boţa, editor-şef Pressalert.ro.

Protestul jurnaliştilor timişoreni faţă de atitudinea primarului Nicolae Robu va continua în următoarele două săptămâni printr-un alt demers comun, acela de a nu mai publica numele edilului sau vreo fotografie cu acesta.

O scrisoare de protest a fost semnată, luni, de toate publicaţiile din Timişoara faţă de atitudinea primarului Nicolae Robu, care i-a făcut pe ziarişti “paraziţi sociali” şi le-a spus că “există tot felul de variante de prostituţie” în loc să răspundă la întrebări.

Demersul este semnat de directorii tuturor publicaţiilor din Timişoara, editori şi corespondenţi şi este adresat Comisiei de Etică a PNL, Nicolae Robu fiind şi preşedintele filialei PNL Timiş, comisiilor pentru cultură şi mass-media din Parlamentul României, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, dar şi ONG-urilor care apără libertatea de exprimare şi libertatea presei.

Semnatorii scrisorii de protest spun că îşi propun, prin acest demers, să aducă în atenţie “derapajele grave” ale primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a jignit jurnaliştii în mod repetat, de-a lungul anilor.

Jurnaliştii de la cele mai importante publicaţii din Timişoara au părăsit, vinerea trecută, conferinţa primarului Nicolae Robu, după ce au fost comparaţi cu “prostituate” şi jigniţi pentru că au scris despre deszăpezire şi datoriile societăţii de termoficare a oraşului.

”Nu mă întrerupeţi, vă rog frumos. Nu se poate că tocmai prezint ceva şi ne urmăresc foarte mulţi oameni care trebuie să înţeleagă ce prezint. Nu vă merge diversiunea cu a mă întrerupe să nu poată urmări cei care sunt în faţa calculatoarelor. Domnişoară, vă convine, staţi aici, nu vă convine, la revedere, oraşul are foarte multe puncte de atracţie. Şi aşa numai mizerii scrieţi, nu lucruri reale, că probabil atâta pricepeţi, că altfel nu ştiu cum să îmi explic, că într-o vreme scriaţi în acord cu realităţile, dar probabil că s-a schimbat ceva în privinţa celor cu fisele la vreun tonomat în oraş. La revedere! Sunt cel mai tare organism de presă din Timişoara, cu pagina mea de Facebook. Aşadar, vreţi să veniţi aici, nu vreţi să veniţi, la revedere, eu îmi văd de treabă. Nu e nicio problemă, nu aia contează. Eu am 35.000 (n. r. fani pe Facebook) fără niciun cent”, i-a spus Nicolae Robu unei jurnaliste care l-a întrerupt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici