Protest faţă de ”nepăsarea autorităţilor”: Tragedia de pe DN 1 putea fi evitată dacă erau separatoare

Peste o mie de persoane sunt aşteptate, marţi, la un ”protest civic” organizat la Câmpina de salariaţii unei firme care acuză autorităţile de ”nepăsare” şi susţin că accidentul produs sâmbătă putea fi evitat dacă pe DN 1 ar fi fost montate separatoare de sens, aşa cum au solicitat ei în ultimii ani.

1895 afișări
Imaginea articolului Protest faţă de ”nepăsarea autorităţilor”: Tragedia de pe DN 1 putea fi evitată dacă erau separatoare

Protest faţă de ”nepăsarea autorităţilor”: Tragedia de pe DN 1 putea fi evitată dacă erau separatoare (Imagine: Cristian Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ transmis MEDIAFAX, duminică, de către reprezentanţi ai salariaţilor unei firme din Câmpina, angajaţii acestei societăţi organizează marţi, 30 septembrie, începând cu ora 17.00, un ”protest civic în negru” în centrul oraşului, la Casa Cărţii, faţă de ”nepăsarea autorităţilor centrale responsabile de tragedia rutieră care s-a produs sâmbătă”.

În acest eveniment tragic şi-au pierdut viaţa şase oameni, cetăţeni ai municipiului Câmpina, eveniment ce putea fi evitat dacă în ultimii 20 de ani autorităţile care se ocupă de administrarea drumurilor naţionale ar fi montat pe DN1, drum naţional, separatoare între sensurile de mers. Vă aşteptăm să veniţi îmbrăcaţi în negru, marţi, 30 septembrie, ora 17.00, în centrul municipiului Câmpina, zona Casa Cărţii, să arătăm că ne pasă şi suntem solidari cu concetăţenii noştri care trec prin această tragedie. Să ne gândim că din cauza indiferenţei autorităţilor şi noi putem fi oricând victime”, spun organizatorii acţiunii de protest.

Unul dintre organizatorii protestului a declarat corespondentului MEDIAFAX că iniţiativa organizării acestei acţiuni aparţine salariaţilor firmei întrucât tinerii morţi în accident erau colegi de şcoală cu copiii lor, iar adulţii le erau prieteni. Protestul este organizat în contextul în care organizatorii susţin că în ultimii ani salariaţii acestei firme, dintre care unii fac naveta pe DN 1, au depus mai mute cereri la CNADNR şi la Ministerul Transporturilor, solicitând montarea de separatoare de sens pe DN 1, pe tronsonul în care a avut loc accidentul de sâmbătă seară.

Iniţiativa aparţine colegilor mei de la societatea Neptun. Copiii aceia erau colegi de şcoală cu copiii unor salariaţi de-ai noştri, fratele băieţelului de 12 ani care a murit era, la rândul lui, coleg cu copiii altor salariaţi. Oamenii aceia erau prieteni cu o pare din salariaţii noştri. Avem colegi care se deplasează zilnic pe acest tronson de drum, iar de-a lungul anilor am depus sesizări la CNADNR, la Ministerul Transporturilor, pentru a se monta separatoare. Cred că în ultimii cinci ani am depus cel puţin o dată pe an astfel de solicitări, dar am primit un singur răspuns, în urmă cu câţiva ani, în care ni se comunica faptul că nu sunt fonduri” a declarat organizatorul protestului.

Acesta a precizat că, în urma reacţiilor venite pe reţelele de socializare după postarea anunţului privind protestul, se aşteaptă ca cel puţin o mie de oameni să participe la acţiunea de marţi după-amiază.

Accidentul în urma căruia au murit şase persoane a avut loc sâmbătă seară, pe Drumul Naţional 1, la kilometrul 81, la ieşirea din Ploieşti spre Braşov.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, vina pentru producerea accidentului aparţine unui tânăr de 28 de ani care conducea un autoturism Proton şi care a intrat pe contrasens, unde a lovit un autoturism BMW X3 în care se aflau cinci persoane.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa atât tânărul, cât şi cele cinci persoane din autoturismul BMW - un bărbat din Câmpina, în vârstă de 44 de ani, fiul acestuia în vârstă de 12 ani, care locuiau în comuna Băneşti, lângă Câmpina, un prieten al şoferului, în vârstă de 40 de ani şi două femei în vârstă de 38 şi 19 ani. Cunoscuţi ai acestora spun că cei cinci se întorceau de la pescuit şi mai aveau câţiva kilometri până acasă, la Câmpina.

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este că tânărul de 28 de ani, George Dumitru, din Bucureşti, ar fi încercat să se sinucidă, intrând cu maşina pe contrasens, însă cercetările în acest caz continuă. Ipoteza a fost conturată după ce George Dumitru a lăsat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îşi ia adio de la cunoscuţi.

"Aveţi grijă de voi prieteni, amici, cunoştinţe! Eu plec într-o lume mai bună şi aveţi grijă pe cine iubiţi să nu păţiţi la fel ca mine! Vă iubesc pe toţi! Iartă-ma, Doamne, pentru ceea ce fac, dar aşa nu mai rezist să trăiesc", este mesajul postat de bărbat pe contul său de Facebook, mesaj care însoţeşte trei fotografii ce reprezintă un colaj de imagini în care apare alături de o tânără. Una dintre fotografiile postate pe reţeaua de socializare se găsea în maşina bărbatului în momentul în care a avut loc accidentul.

Mesajul a fost postat sâmbătă după-amiază, din judeţul Prahova, dintr-o localitate apropiată locului accidentului. Membri ai familiei acestuia spun că după ce au văzut mesajul au intrat în alertă şi au încercat să îl contacteze pe bărbat, însă acesta îşi închisese telefonul. Potrivit acestora, se pare că după ce a postat acest mesaj George Dumitru a plecat către munte, iar când a provocat accidentul se întorcea dinspre Braşov.

Gestul lui George Dumitru a provocat numeroase reacţii pe internet, mulţi dintre cei care au comentat gestul acestuia declarându-se revoltaţi. "Doar Dumnezeu ne poate judeca. Dar ceea ce a făcut acest inconştient este revoltător. A curmat cinci vieţi nevinovate. Ce vină aveau ei? Dumnezeu să-i ierte!" este unul dintre comentarii.

O femeie care susţine că la scurt timp de la producerea accidentului a trecut pe DN 1 arată că la locul accidentului a fost "un adevărat carnagiu", ea spunând că imaginile "şocante" pe care le-a văzut o vor urmări mult timp.

"Din nefericire, am ajuns în acel loc la câteva minute de la producerea accidentului. Un adevărat carnagiu, imagini şocante care mă vor marca mult timp de acum înainte. Multe vieţi curmate din cauza unui inconştient îndrăgostit care putea să-şi curme viaţa în cu totul alt mod. De ce să plătească atâţia oameni pentru decepţia lui în dragoste? Cu ce au greşit aceşti oameni? Am petrecut ieri o zi frumoasă alături de familia mea, în Sinaia, dar din păcate această zi s-a terminat în momentul când am ajuns la faţa locului. Îmi pun neîncetat întrebarea: dacă era maşina noastră în locul celei accidentate? Dacă eram acolo cu câteva momente mai devreme? Dacă...dacă... Nu pot decât să-i mulţumesc bunului Dumnezeu că a avut grijă de noi, dar în acelaşi timp nu pot să nu mă gândesc la familiile celor în cauză. Dumnezeu să le dea putere să treacă peste această tragedie şi să lumineze, în fiecare zi, minţile celor care se urcă la volan. Dumnezeu să-I odihnească în pace!!!!", a scris femeia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici