Video Protest în faţa Parlamentului împotriva vaccinarii obligatorii

  • Zeci de oameni protestează, luni, în faţa Parlamentului României, în contextul în care în Comisia de Sănătate se dezbate legea care ar putea introduce vaccinarea obligatorie
  • Oamenii spun că fiecare are dreptul să decidă dacă acceptă sau nu vaccinul, iar un act medical nu poate fi impus.
  • Dacă legea dezbătută luni în Parlament va fi adoptată, un număr de opt vaccinuri ar urma să devină obligatorii în cazul copiilor din România
6493 afișări

Legea care introduce vaccinarea obligatorie va fi discutată luni, în Comisia de Sănătate de la Camera Deputaţilor începând cu ora 12.

În contextul actualei epidemii de coronavirus, acest proiect legislativ ar putea fi adoptat în procedură de urgenţă.

În acest context, zeci de oameni protestează în faţa Parlamentului.

„Eu nu mă voi vaccina, nici copilul nu vreau să mi-l vaccinez. Nu vreau să trebuiască să îmi iau copilul şi să fug cine ştie pe unde doar să nu îl supun la risc (...) Sunt foarte multe reacţii adverse, mi-am asumat o dată un vaccin, am avut reacţii adverse şi nu mai vreau”, spune o femeie care protestează în faţa Parlamentului.

Altul spune că fiecare om trebuie să decidă dacă se vaccinează sau nu.

„Nu doresc să fiu vaccinată obligat, vreau să fie dreptul la alegere. Vreau ca fiecare om să decidă dacă vrea să se vaccineze din proprie iniţiativă”, spune protestatarul.

Oamenii spun că nu poate fi impus un act medical.

„Ne impun cu forţa şi niciun act medical nu poate fi impus cu forţa conform declaraţiilor internaţionale ale drepturilor omului”, declară un alt protestatar.

Proiectul este deja foarte discutat şi a generat foarte multe controverse. Principala critică la adresa acestuia este faptul că un număr de opt vaccinuri ar urma să devină obligatorii în cazul copiilor din România. În cazul în care părinţii care nu acceptă vaccinarea propriilor copii, cei mici ar urma să nu mai fie primiţi în colectivitate, creşă, grădiniţă, şcoală, iar părinţii copiilor nevaccinaţi ar putea primi amendă.

Legea care a trecut de senat în 2017 prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici