Protest în zadar pentru redeschiderea pieţelor

  • Reprezentanţii agricultorilor au protestat în faţa Guvernului
  • Aceştia au cerut redeschiderea pieţelor, despăgubirea pierderilor
  • Pentru 120 de pieţe, primarii au găsit soluţii să se poată vinde în continuare
  • Doar 5% dintre pieţele interioare rămân închise
320 afișări
Imaginea articolului Protest în zadar pentru redeschiderea pieţelor

Protest în zadar

Pieţarilor nu le-a ajuns doar frigul la os, ci şi măsurile guvernanţilor până peste cap. Revoltaţi că sunt umiliţi de cei care ar trebui să sprijine business-ul românesc, producătorii şi comercianţii s-au adunat în Piaţa Victoriei să protesteze. În zadar. La întâlnirea cu Adrian Oros, acesta, nu doar că a respins propunerea de redeschidere a pieţelor, dar nu au oferit nici soluţii păgubiţilor. 

Mihai este din Olt şi se ocupă cu legumicultura din 89. 
 
Mihai legumicultor, a declarat:  „Am rămas cu marfa acasă, cu gogoşarul cules, cu tot, sunt staţionate, toată marfa e acasă, avem două tone , le mai ţinem patru zile de când sunt culese , în patru le aruncăm. Ce să facem cu atâta marfă? Cui să o vindem dacă pe piaţă nu avem cui?”5.43
 
Ştefan, apicultor: ”Mai sunt investiţii pe care încă nu le-am recuperat, iar în timp îndelungat o să ne afecteze închiderea pieţelor, pentru că rămânem cu marfă.”
 
Ramona Duminicioiu este membră a Comitetului de Coordonare a Asociaţiei Eco Ruralis. Spune că nu a rezolvat nimic din discuţia cu autorităţile. Mai mult, a ieşit umilită pentru că guvernul le-a reproşat, prin vocea lui Orban, că că prioritatea lor este campania electorală şi că prin mişcările acestea stradale ei fac favoruri opoziţiei.
 
Ramoa Duminicioiu, EcoRuralis:  „A fost o întâlnire de o dezamăgire cruntă, practic Guvernul, prin Orban şi domnul ministru al agriculturii ne-au transmis că nu vor redeschide pieţele din spaţiile închise, lucru care era o solicitare principală”9.49
 
Horaţiu Raicu, preşedintele federaţiei naţionale a lucrătorilor, a declarat:”Răspunsul a fost simplu: nu ştim, nu ştim care va fi evoluţia pandemiei, clar nu îşi vor asuma deschiderea pieţelor închise .”
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici