Protest la Casa de Pensii Neamţ. Un bătrân cere de 7 luni dovada vechimii în muncă | VIDEO

  • Pensionarul, în vârstă de 68 de ani, a muncit zece ani în Spania.
  • CJP Neamţ promite că în perioada următoare va transmite toate formularele necesare către instituţia similară din Spania.
  • Pensionarul a declarat că, până nu i se rezolvă situaţia, va protesta în fiecare zi.
1154 afișări
Imaginea articolului Protest la Casa de Pensii Neamţ. Un bătrân cere de 7 luni dovada vechimii în muncă | VIDEO

Protest la Casa de Pensii Neamţ. Un bătrân cere de 7 luni dovada vechimii în muncă | VIDEO

Un bătrân dintr-o comună din zona municipiului Roman a protestat în faţa sediului Casei de Pensii Neamţ. El susţine că a lucrat 10 ani în Spania şi, pentru a-şi depune dosarul de pensionare, are nevoie de dovada vechimii din România. A cerut-o în iulie 2019 şi spune că încă nu a primit-o.

Pensionarul, în vârstă de 68 de ani, a muncit zece ani în Spania, cu carte de muncă. Acolo şi-a depus dosarul de pensie la sfârşitul lunii mai 2019, dar avea nevoie şi de actele prin care să rezulte că a lucrat în România. Astfel, în luna iulie 2019, autorităţile spaniole au solicitat CJP Neamţ aceste documente.

„De atunci nu s-a rezolvat nimic. Am fost şi în audienţă şi nici măcar nu mi s-a dat o dată în care să-mi spună când se rezolvă”, a spus pensionarul.

Acesta a mai declarat că, până nu i se rezolvă situaţia, va protesta în fiecare zi în faţa CJP Neamţ, de la ora 8.00 la 16.00.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Neamţ au transmis că au primit în luna iulie 2019 solicitarea de transmitere a datelor.

„În data de 12.07.2019 a fost înregistrată în evidenţa CJP Neamţ solicitarea transmisă de D.P.INSS Madrid, de a transmite formularele E 205 RO şi E 210 RO, ca urmare a depunerii unei cereri pentru acordarea pensiei de bătrâneţe la instituţia spaniolă”, se arată într-un răspuns oferit de CJP Neamţ.

Totodată, reprezentanţii instituţiei susţin că au trimis încă din luna septembrie 2018, când au primit o solicitare similară, un document pe care instituţia spaniolă îl putea utiliza pentru calcularea unei pensii provizorii.

„Menţionăm că ultimul formular E 205 RO a fost transmis instituţiei spaniole în data de 05.09.2018, la solicitarea acesteia, formular pe care instituţia spaniolă îl putea utiliza pentru a calcula o pensie provizorie, formularele solicitate fiind necesare pentru calcularea pensiei din Spania şi fiind transmise doar instituţiei spaniole de resort. Conform art.50 din R(CE) NR 987/2009, în cazul în care este evident că solicitantul este eligibil pentru o pensie comunitară din partea unei instituţii, acea instituţie efectuează o plată în avans. Fiecare instituţie obligată să efectueze plata în avans, informează fără întârziere solicitantul. În general, până la primirea unui formular E 205 RO, cererea rămâne în aşteptare”, mai scriu reprezentanţii CJP Neamţ.

Potrivit acestora, întrucât activitatea specifică pensiilor internaţionale se desfăşoară mai greu, datorită faptului că personalul este insuficient, lucrările au suferit întârzieri.

CJP Neamţ promite că în perioada următoare va transmite toate formularele necesare către instituţia similară din Spania.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici