Protest la o primărie din Dolj. Angajaţii nu şi-au mai luat salariile de două luni

Angajaţii Primăriei Calafat din judeţul Dolj au refuzat joi să lucreze şi au ieşit în faţa instituţiei să protesteze, pentru că nu şi-au primit salariile de două luni, în condiţiile în care în primărie nu a fost votat bugetul.

748 afișări
Imaginea articolului Protest la o primărie din Dolj. Angajaţii nu şi-au mai luat salariile de două luni

Protest la o primărie din Dolj. Angajaţii nu şi-au mai luat salariile de două luni

80 de funcţionari au refuzat să lucreze pentru că nu şi-au primit salariile.

Primarul din Calafat, Lucian Ciobanu, spune că situaţia a fost creată de consilierii locali PNL şi ALDE care au refuzat să se întrunească pentru a vota bugetul.

„Angajaţii au venit la Primărie, dar refuză să muncească pentru că nu şi-au primit salariile. Nu le putem plăti salariile pentru că nu avem buget. Consilierii locali refuză sa vină la şedinţele locale pentru buget. Oamenii nu mai pot accepta situaţia şi acum o parte dintre ei protestează. Şi cei care au rămas în birouri protestează nemuncind”, a spus Lucian Ciobanu.

La rândul lor, consilierii locali spun că nu votează bugetul pentru că primarul nu vrea să aplice reducerea coeficienţilor de salarizare în cazul anumitor persoane cu funcţii de conducere, propunere care a fost votată de consilierii locali, în unanimitate. Consilierii locali atrag atenţia asupra faptului că primarul şi alţi şefi de departamente au salarii care depăşesc 6.000 de lei, în timp ce majoritatea angajaţilor primeşte salarii de 1.500 de lei.

„Bugetul municipiului Calafat este folosit într-o proporţie foarte mare pentru plata salariilor, ceea ce este inacceptabil. Primăria Calafat nu mai poate derula investiţii extrem de necesare pentru dezvoltarea oraşului, deoarece trebuie sa plătească salarii imense”, spune Petre Trăistaru, consilier local.

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a transmis deja o somaţie primarului: „Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici vă solicită să procedaţi de urgenţă la plata salariilor angajaţilor Primăriei Municipiului Calafat, motivat fiind de faptul ca de două luni de zile aceştia sunt privaţi de aceste drepturi.. Solicităm de asemenea să dispuneţi plata la zi a tuturor salariilor aşa cum au fost ele stabilite, precum şi dobânda legală pentru fiecare zi de întârziere. Membrii noştri de sindicat au suferit un prejudiciu material prin neacordarea drepturilor salariale stabilite de lege, fapt ce a creat un dezechilibru financiar major în bugetul familial al oricărui angajat”.

Taguri:
primărie,
protest,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici