Protest la o şcoală din Bistriţa împotriva unui profesor condamnat penal: Toţi copiii se tem de el

Peste 100 de părinţi protestează, joi, în faţa şcolii din localitatea Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, faţă de întoarcerea unui profesor de sport. Acesta fusese condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit doi copii.

2083 afișări
Imaginea articolului Protest la o şcoală din Bistriţa împotriva unui profesor condamnat penal: Toţi copiii se tem de el

Protest la o şcoală din Bistriţa împotriva unui profesor condamnat penal: Toţi copiii se tem de el

Părinţii elevilor care învaţă la şcoala din localitatea Şanţ protestează în faţa şcolii, cerând ca profesorul de sport condamnat în primăvara acestui an la patru luni de închisoare cu suspendare să nu se întoarcă.

Profesorul de sport urma să se întoarcă joi la cursuri, după ce a expirat perioada în care s-a aflat în concediu medical, însă părinţii şi elevii sunt decişi să nu accepte revenirea acestuia.

„Nu suntem de acord să se întoarcă la şcoală. Toţi copiii se tem de el. Nu ne mai lăsăm copiii la şcoală dacă nu se poate altfel”, a spus un părinte revoltat.

Conducerea şcolii şi a Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud nu pot luat deocamdată măsuri împotriva profesorului pentru că este titular pe post, iar instanţa nu i-a interzis să se întoarcă la catedră după expirarea pedepsei.

„Domnul profesor s-a aflat până astăzi în concediu medical. Deşi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă şi a prestat munca în folosul comunităţii, instanţa nu i-a interzis să se întoarcă la catedră şi noi nu putem lua alte măsuri. Am recomandat conducerii şcolii să nu îl primească la muncă până în momentul în care nu are medicina muncii făcută, ceea ce implică şi un consult psihologic”, a declarat pentru MEDIAFAX inspectorul şcolar general, Camelia Tabără.

Profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul.

Bărbatul nu era la primul incident de acest fel şi a fost sancţionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanţa a obligat Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud să îl reangajeze.

Taguri:
şcoală,
protest,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici