Video Protest la Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, circa 100 de salariaţi au ieşit în faţa unităţii/ Şi angajaţii Penitenciarului Ploieşti protestează în faţa închisorii, nemulţumiţi de salarii - VIDEO

Aproximativ o sută de angajaţi ai Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin protestează, luni, în faţa unităţii, nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistemul de apărare şi ordine publică şi cerând demisia ministrului Justiţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

792 afișări

Angajaţii Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin se consideră discriminaţi din punct de vedere salarial şi cer condiţii mai bune de muncă, astfel că au decis să se alăture protestelor organizate la nivel naţional în sistemul penitenciar.

Protestatarii cer şi demisia Ralucăi Prună din funcţia de ministru al Justiţiei.

"Doamna ministru al Justiţiei ne discriminează salarial la nivel de ramură de activitate în categoria personalului din siguranţă şi ordine publică. Săptămâna trecută, dumneaei nu a dat un răspuns colegilor noştri. A ocolit să dea răspunsuri clare, considerând dumneaei că cel mai bine este să ne ameninţe, să ridice tonul la noi şi să considere că în România acordarea drepturilor reprezintă un lux”, a declarat, luni, pentru corespodnentul MEDIAFAX, preşedintele Sindicatului Danubius-Drobeta din Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, Mihai Bărbulescu.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi pentru că sunt nevoiţi să lucreze suplimentar, nefiind suficient personal în sistem, dar şi de condiţiile de muncă.

"Condiţiile de muncă sunt precare. La nivel de sistem penitenciar nu s-a investit de foarte mulţi ani în dezvoltarea condiţiilor de muncă ale personalului”, a adăugat liderul sindical din Drobeta-Turnu Severin.

Acesta a precizat că protestele vor continua până ce ministrul Justiţiei va aplica legea "aşa cum este ea concepută”.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, declara, vineri, la Sinaia, că va discuta cu ministrul Muncii despre solicitările angajaţilor din sistemul penitenciar, precizând că ar fi făcut acest lucru şi dacă n-ar fi existat proteste.

Şi angajaţii Penitenciarului Ploieşti protestează în faţa închisorii, nemulţumiţi de salarii

Circa 50 de angajaţi ai Penitenciarului Ploieşti protestează, luni, în faţa închisorii, nemulţumiţi de salarii şi scandând lozinci precum “Cioloş şi cu Prună sunt picaţi din lună” sau “Guvern technocrat, ne-aţi abandonat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei circa 50 de angajaţi ai Penitenciarului Ploieşti au întrerupt lucrul timp de o oră, fără însă ca activitatea din închisoare să fie afectată.

Oamenii au ieşit în faţa închisorii şi au scandat lozinci precum “Cioloş şi cu Prună sunt picaţi din lună” sau “ Guvern technocrat, ne-aţi abandonat”. Totodată, ei au strigat şi “Demisia”.

“Ne nemulţumeşte lipsa de decizia a ministrului Justiţiei, discriminarea legislativă pe care o practică Raluca Prună, lipsa dialogului social. Tot sistemul de ordine publică va primi o majorare de 10 la sută la salariul de bază. Cu toate că suntem menţionaţi în mod special în ordonanţă, suntem singurii din acest sistem care pe 10 septembrie nu am primit niciun leu. Până acum activitatea penitenciarelor nu a avut de suferit, dar de acum încolo sigur va avea", a declarat secretarul general din Sindicatul Naţional al lucrătorilor din penitenciar, Florin Stoica.

Potrivit sindicaliştilor, angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că orele suplimentare nu le sunt plătite, de salarii şi de condiţiile de muncă.

“La Ploieşti, avem în jur de peste 8.00 de ore suplimentare neplătite. Nu avem nicio speranţă că vor fi platite. La acest moment nu am efectuat decât 50 la sută din concendiile de odihnă, din acest an. Suntem 201 angajaţi în acest penitenciar şi ar trebui să fim 317, fiind 600 de detinuţi în acest moment” a declarat, la rândul său, liderul de sindicat "Solidaritarea Ploieşti", Constantin Gheorghe.

Pe 6 octombrie, angajaţii de la Penitenciarul de femei din Târgşoru Vechi vor protesta şi ei în faţa unităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici