Protest la Poliţia Judeţeană Neamţ faţă de demiterea lui Aurelian Şoric

Zeci de angajaţi ai Poliţiei Judeţene Neamţ au protestat, marţi, faţă de propuenerea de demitere din funcţie a şefului Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric.

145 afișări
Imaginea articolului Protest la Poliţia Judeţeană Neamţ faţă de demiterea lui Aurelian Şoric

Protest la Poliţia Judeţeană Neamţ faţă de demiterea lui Aurelian Şoric (Imagine: Bodan Danescu/Arhiva Mediafax Foto)

Aceştia consideră măsura "abuzivă" şi prin care onoarea IPJ Neamţ "a fost puternic afectată", şi au ameninţat că îşi vor demisiile în bloc dacă şeful inspectoratului va fi demis din funcţie.

"Nu cred că i se poate imputa şefului IPJ Neamţ omorul de la Piatra Neamţ. Această măsură (n.r. - de schimbare din funcţie a şefului IPJ Neamţ) este o măsură securistă şi este egală cu pierderea credibilităţii instituţiei", a spus unul dintre poliţiştii participanţi la protest.

Şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, a propus ministrului de Interne, Traian Igaş, schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei Neamţ, comisar-şef Aurelian Vasea Şoric, pentru management defectuos, în urma asasinatului de duminică.

Luni, Dan Fătuloiu, care în urma asasinatului de duminică a mers la Piatra Neamţ, spunea că a constatat deficienţe la conducerea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Neamţ, astfel că i-a propus ministrului Igaş schimbarea din funcţie a lui Aurelian Şoric.

Şeful Poliţiei Judeţene Neamţ, comisar-şef Aurelian Şoric, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar avea legături cu gruparea Mararu, că nu a avut nicio legătură cu familia Mararu, susţinând, cu ochii înlăcrimaţi, că presa îşi bate joc de familia lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici