PROTEST la Salina Praid: zeci de angajaţi au întrerupt lucrul şi stau la gura minei. Activitatea de turism, blocată

Aproximativ 60 de angajaţi ai Salinei Praid, din Harghita, au întrerupt lucrul, iar activitatea de turism este blocată, nemulţumirile şi mişcările de protest urmând să continue până luni, salariaţii afirmând că 80% dintre ei câştigă salariul minim pe economie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

751 afișări
Imaginea articolului PROTEST la Salina Praid: zeci de angajaţi au întrerupt lucrul şi stau la gura minei. Activitatea de turism, blocată

PROTEST la Salina Praid: 60 de angajaţi au întrerupt lucrul şi stau la gura minei. Activitatea de turism, blocată

Liderul de sindicat al Salinei Praid, Kelemen Jozsef, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că 60 de angajaţi stau la gura minei, iar activitatea de turism este blocată şi va rămâne aşa cel puţin până luni dimineaţa, când se aşteaptă o întâlnire cu factorii de decizie.

”Stăm la gura minei circa 60 de persoane care lucrează la Salina Praid. Nemulţumirile sunt că 80% dintre salariaţi am ajuns la minimul pe economie, nu avem o politică de salarizare şi cerem schimbarea directorului Salinei Praid, Seprődi Zoltán, pentru că se comportă ciudat, urât, cu oamenii”, a spus Kelemen Jozsef.

Potrivit acestuia, Salina are 135 de salariaţi, toţi fiind nemulţumiţi, iar duminică vor veni alţi angajaţi care vor protesta. Aceştia lucrează pe schimburi.

”E o mişcare spontană a oamenilor, nu o grevă organizată de sindicat. Vrem salarii mai mari cu 20%. Până nu obţinem revendicările stăm (n.r. protestăm). Pe salariul minim pe economie ce mai putem pierde?”, a spus Kelemen Jozsef.

Acţiunile Salinei Praid sunt deţinute în proporţie de 51% de Ministerul Economiei şi 49% de Fondul Proprietatea, iar principalele activităţi vizează extracţia sării şi turismul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici