Protest la un centru social din Ploieşti, cu mesajul pe un scutec: "Şi Băsescu trebuie schimbat"

Jumătate din cei 94 de angajaţi ai Complexului de servicii comunitare "Sfântul Andrei" din Ploieşti, unde sunt îngrijiţi copii cu dizabilităţi, au declanşat, vineri, un protest spontan, salariaţii ieşind în curtea instituţiei şi afişând un scutec pe care scria: "Şi Băsescu trebuie schimbat".

101 afișări

Angajaţii centrului social "Sfântul Andrei" Ploieşti, care au protestat, vineri, în curtea instituţiei, au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a şefului statului, ei afişând un scutec de unică folosinţă pe care scria: "Şi Băsescu trebuie schimbat".

Protestatarii, care au strigat: "Jos Guvernul" şi "Jos Băsescu", au avut asupra lor fluturaşii de salariu, care arată venituri de sub 600 de lei.

"Avem salarii de 580 de lei pe lună. Lucrăm cu copii cu dizabilităţi, copii cu autism, copii cu întârziere psihică, facem recuperare pe aceşti bani. Dacă n-ar exista afecţiune, ce ar fi cu ţara asta?" a declarat Elena Savu, instructor de educaţie în cadrul centrului comunitar "Sfântul Andrei".

Întrebaţi ce i-a determinat să intre în grevă, angajaţii centrului au spus că protestează faţă de salariile foarte mici pe care le primesc şi că veniturile lor sunt acum mai puţin de jumătate faţă de cele de anul trecut.

"Vom protesta până când o să discute cineva cu noi şi ne va spune că se va rezolva, într-un fel, situaţia", a afirmat Claudia Mihai, psiholog în cadrul complexului de servicii comunitare "Sfântul Andrei" Ploieşti.

În timp ce jumătate dintre angajaţii complexului social protestau în faţa instituţiei, colegii lor aveau grijă de cei 75 copiii cu dizabilităţi instituţionalizţi în acest centru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici