Video Protest lângă Ateneul Român, în faţa liderilor europeni. Oameni scandează: „PSD, ciuma roşie!”/ Un fost premier, huiduit/ Ce personalităţi se află printre oameni | FOTO

Câteva sute de persoane se află, la ora transmiterii ştirii, lângă statuia lui Carol I din Capitală, pentru a protesta în faţa liderilor europeni, aflaţi la ceremonia de deschidere a Preşedinţiei României la Consiliul UE. Protestatarii strigă „PSD, ciuma roşie!”.

11676 afișări

Oamenii protestează faţă de Jandarmerie şi faţă de PSD, adus ei tricolorul României. Petre Roman a trecut printre protestatari şi a fost huiduit de aceştia.

De asemenea, mai mulţi protestatari au întâmpinat, pe traseul liderilor europeni spre Ateneul Român, cu pancarte cu mesaje privind corupţia.

„Vor fi prezenţi Donald Tusk (Preşedintele Consiliului), Antonio Tajani (Preşedintele Parlamentului European), Jean-Claude Juncker (Preşedintele Comisiei). Alături de toţi ceilalţi decidenţi ai Uniunii Europene. Vrem să fim alături de ei. Vrem să fim văzuţi de ei. Vrem să se înteleagă că, în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetăţeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiţie independentă, solidaritate, transparenţă în decizii şi în cheltuirea banului public. (...) Te aşteptăm în Piaţa George Enescu (lângă Ateneu şi Palatul Regal), joi 10 ianuarie, de la ora 19, pentru a spune: "Românii sunt cetăţeni ai Uniunii Europene şi luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiţie independentă!", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European Antonio Tajani şi al Consiliului European Donald Tusk vor fi, începând de joi la Bucureşti, cu ocazia inaugurării Preşedinţiei Consiliului UE preluată de România de la 1 ianuarie.

Preşedinţia rotativă a Consiliului UE preluată de România va debuta, joi, cu o ceremonie de deschidere şi un concert inaugural la Ateneul Român. De la ora 20.00 vor susţine discursuri de deschidere preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, Calin Popescu Tăriceanu, preşedintele PE Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Dacian Cioloş, Stere Gulea şi Mihai Şora, prezenţi la protestul de lângă Ateneul Român

Mai multe personalităţi se află la protestul de joi seară, de lângă Ateneul Român, între care Dacian Cioloş, Dan Barna, Vlad Voiculescu, regizorul Stere Gulea şi filosoful Mihai Şora.

Liderul USR Dan Barna, fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, Stere Gulea şi Mihai Şora se află printre sutele de protestatari prezenţi la manifestarea de lângă Ateneul Român.

Câteva sute de persoane se află, la ora transmiterii ştirii, lângă statuia lui Carol I din Capitală, pentru a protesta în faţa liderilor europeni, aflaţi la ceremonia de deschidere a Preşedinţiei României la Consiliul UE. Protestatarii strigă „PSD, ciuma roşie!”.

Oamenii protestează faţă de Jandarmerie şi faţă de PSD, adus ei tricolorul României. Petre Roman a trecut printre protestatari şi a fost huiduit de aceştia.

„Nu vrem o naţie de hoţi!”, „PSD, ciuma roşie!” şi „România cere fără graţiere” sunt doar câteva dintre mesajele pe care protestatarii le strigă la eveniment.

„Sunt alături de acest protest, pentru că acest protest aduce mesajul României decente. E mesajul românilor care s-au săturat să aibă o ţară al cărei Guvern şi Parlament sunt casa de avocatură ai lui Dragna. Anul acesta trebuia să fie cel mai minunat an al nostru. România e în cea mai prestigioasă poziţie de poltiică externă. (...) În loc de asta, avem o societate polarizată, o societate revoltată şi oameni în stradă când această zi ar fi trebuit să fie o zi a bucuriei”, a declarat Dan Barna, lider USR, prezent şi el la protest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici