Protest spontan al comisarilor Gărzii de Mediu:"E primul pas spre greva generală pe timp nelimitat"

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au declanşat, joi, un protest spontan. Ei acuză că legea salarizării nu le este aplicată: „Noi nu suntem niciodată excepţia de la îngheţarea salariilor, ci doar regula”.

317 afișări
Imaginea articolului Protest spontan al comisarilor Gărzii de Mediu:"E primul pas spre greva generală pe timp nelimitat"

Protest spontan al cvomisarilor Gărzii de Mediu:"E primul pas spre greva generală pe timp nelimitat"

„Noi, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, am declanşat acţiunea spontană de protest, astăzi, 13 ianuarie 2022. Oprim pentru 2 ore toate activităţile de inspecţie şi control. Protestăm împotriva discriminării salariale, a inechităţilor la care suntem supuşi, a tratamentului care ni se aplică de 5 ani încoace: minciuni, amânări, umilinţe! Protestăm cu speranţa ultimă că statul român va înţelege, o dată pentru totdeauna, că bătălia pentru un mediu curat trebuie dusă cu oameni motivaţi şi sprijiniţi în misiunea lor”, potrivit unui comunicat de presă.

Comisarii GNM afirmă că nu sunt suficiente discursurile politicienilor despre protecţia mediului.

„Veniţi cu noi pe teren să vedeţi în mod real cu ce ne confruntăm zi de zi! Să simţiţi pe pielea voastră furia din neputinţa de a ne face profesia, aşa cum am vrea să ne-o facem! Nu fiţi complici cu cei care acţionează sistematic împotriva drepturilor românilor la sănătate şi la un mediu sănătos! Rezolvaţi problema finanţării adecvate a Gărzii Naţionale de Mediu”, adaugă ei.

Potrivit acestora, legea salarizării nu este aplicată în cazul lor.

„Din 2017 ni se tot promite că legea salarizării, 153/ 2017 va deveni realitate şi pentru noi. De la an la an, salariile sunt îngheţate pentru cei din GNM. Noi nu suntem niciodata exceptia de la îngheţarea salariilor, ci doar regula. În 2022 pentru 2021, în 2021 pentru 2020 şi asa mai departe. Toţi decidenţii guvernamentali din ultimii ani şi-au încălcat grosolan promisiunea că drepturile noastre legitime vor fi onorate. Nici acum, în 2022, nu beneficiem de prevederile legii! Suntem instituţia publică cel mai prost plătită din întreaga ţară! Avem atribuţii şi responsabilităţi sporite de la an la an, dar salarizarea a rămas cu mult în urma altor instituţii publice, cu încărcare profesională sub cea a GNM. Cu salarii de cca. 2600 de lei, fără suport juridic asigurat de instituţie e greu să trăieşti, să-ţi faci munca aşa cum se cuvine, darămite să mai prestezi şi serviciu de permanenţă neplătit! (...) Protestul nostru nu se va opri aici! Este primul pas către greva generală pe termen nelimitat”, conform comunicatului semnat de preşedintele Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, Valentin Neagoe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici