Protest spontan FSLI la Ministerul Educaţiei. Cadrele didactice, nemulţumite de îngheţarea salariilor

Câteva zeci de cadre didactice, membre ale Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), au organizat miercuri un protest spontan în faţa Ministerului Educaţiei, nemulţumite de anunţul guvernanţilor de a îngheţa salariile în 2012.

575 afișări
Imaginea articolului Protest spontan FSLI la Ministerul Educaţiei. Cadrele didactice, nemulţumite de îngheţarea salariilor

Protest spontan FSLI la Ministerul Educaţiei. Cadrele didactice, nemulţumite de îngheţarea salariilor (Imagine: Mihaela Dumitrascu/Arhiva Mediafax Foto)

Protestatarii au cerut ministrului Daniel Funeriu să fie primiţi în audienţă, dar spun că demnitarul a părăsit sediul ministerului când aceştia s-au adunat în faţa instituţiei.

În faţa Ministerului Educaţiei s-au aflat aproximativ 70 de persoane.

Sindicaliştii se plâng de lipsa dialogului social cu toţi reprezentanţii Guvernului.

FSLI atrăgea atenţia angajaţilor din educaţie că promisiunile Guvernului privind majorarea salariilor după luna aprilie 2012 sunt "o minciună crasă şi o sfidare" la adresa dascălilor, care pierd în fiecare lună sute de lei la salariu.

Niciun profesor nu va primi o majorare sau indexare salarială, întrucât cadrele didactice trebuie să îşi recupereze, de fapt, drepturile băneşti care le-au fost luate în mod abuziv de actualii guvernanţi, se arată într-un comunicat de marţi al FSLI.

Federaţia a făcut o analiză a salariilor pe care le vor primi cadrele didactice în anul 2012, îngheţate la nivelul celor din 2011, potrivit deciziei Guvernului şi a celor pe care ar fi trebuit să le primească dascălii, dacă s-ar fi respectat legile din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici