Protest spontan la "Jean Monnet". Elevii cer prezentarea reală a liceului

Câteva zeci de elevi au ieşit, luni, în curtea Liceului "Jean Monnet" din Capitală pentru a protesta faţă de decizia de demitere a conducerii şcolii, ei cerând să nu mai fie asociată imaginea liceului cu scandalurile din ultima perioadă şi să se arate că unitatea are şi foarte mulţi olimpici.

1758 afișări
Imaginea articolului Protest spontan la "Jean Monnet". Elevii cer prezentarea reală a liceului

Protest spontan la "Jean Monnet". Elevii cer prezentarea reală a liceului (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Elevii strigă "Vrem dreptate" şi au în mâini coli de hârtie pe care au scris "Elevii de la J.M., olimpici", "Stop prejudecăţilor!", "Ne iubim liceul!", "Nu vrem demiteri!".

Câteva cadre didactice au venit să stea de vorbă cu jurnaliştii, ei spunând că în ultima perioadă s-au spus lucruri rele despre Liceul "Jean Monnet" şi că de la izbucnirea scandalului, atât elevii cât şi profesorii au avut de suferit.

În opinia acestora, nu este corect ca cei 1.400 de elevi ai Liceului "Jean Monnet" să fie afectaţi pentru ceea ce au făcut câţiva elevi.

Una dintre profesoarele care au vorbit în faţa liceului a spus că mass-media ar trebui să prezinte şi rezultatele pe care le au elevii de la "Jean Monnet" şi a întrebat dacă ştiu că unul dintre cei doi elevi care au obţinut nota 10 la bacalaureat este de la "Jean Monnet".

Ea mai spus că sunt foarte mulţi elevi olimpici sau care participă la concursuri naţionale şi internaţionale, iar procentele de promovabilitate la bacalaureat şi rezultatele de la evaluarea naţională arată de fapt adevărata faţă a Liceului "Jean Monnet".

Profesorii s-au întrebat de ce anunţul privind demiterea celor două directoare a fost făcut în weekend, în condiţiile în care corpul de control al ministrului Educaţiei a făcut ancheta în urmă cu trei săptămâni.

În opinia acestora, cele două directoare ale liceului "au căzut la mijloc", fiind o încercare de a găsi "ţapi ispăşitori" pentru incidentele din ultima perioadă.

Întrebaţi de ce nu au fost dispuse sancţiuni în cazul elevilor care au fost în excursia de la Predeal şi au consumat alcool, profesorii au spus că aceştia vor fi chemaţi în consiliul profesoral şi cu siguranţă le vor fi scăzute notele la purtare. Aceştia au precizat că nota la purtare nu se decide imediat, ci în ultimul consiliu profesoral, care va avea probabil loc în 22 - 23 decembrie.

Întrebaţi de ce nu au fost dispuse sancţiuni în cazul elevei care l-a acuzat de viol pe profesorul de sport, una dintre profesoare a spus că în consiliul profesoral au fost făcute mai multe propuneri, de exmatriculare sau de scădere a notei la purtare la patru, iar în final s-a votat pentru a doua variantă şi s-a decis aşteptarea rezultatelor anchetei judiciare, care va stabili vinovăţia în acest caz.

Ea a precizat că în incidentul reclamat de elevă este clar că nu a fost un viol, subliniind însă că niciun cadru didactic de la liceu nu a considerat că este normal ce s-a întâmplat. Totodată, ea ţinut însă să precizeze că acest incident nu caracterizează şi nu este reprezentativ pentru Liceul "Jean Monnet".

Întrebată de ce dosarul de transfer al acestei eleve era incomplet, una dintre profesoare a răspuns că lipsa fişei medicale nu reprezintă o abatere atât de gravă, în condiţiile în care aceasta vine de la o unitate şcolară din Belgia, iar unele documente trebuie traduse. Mai mult, ea arătat că aprobarea de transfer a acestei eleve a venit de la ISMB, nu de la conducerea liceului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici