Protestatarul Cristian Dide, plângere împotriva jandarmilor, după episodul cu ketchup pe zidurile MJ

Cristian Dide, unul dintre protestatarii care marţi seară a aruncat cu ketchup pe zidurile Ministerului Justiţiei, s-a prezentat, joi, la Parchetul Militar, unde a depus o plângere împotriva a 35 de jandarmi, care, spune Dide, i-au dus, marţi seară, pe protestatari la secţia 17 de Poliţie.

1209 afișări
Imaginea articolului Protestatarul Cristian Dide, plângere împotriva jandarmilor, după episodul cu ketchup pe zidurile MJ

Protestatarul Cristian Dide, plângere împotriva jandarmilor, după episodul cu ketchup pe zidurile MJ

„Am venit să depunem o plângere în urma acţiunii din data de 18 feburarie, din faţa Ministerului Justiţiei, împotriva celor 35 de jandarmi pe care am putut să-i identificăm (...) Ceea ce s-a întâmplat marţi, la secţia 17 de Poliţie, este inacceptabil, deoarece toată comanda acelei secţii a trecut sub comanda locotenent-colonelului Adrian Niţă, de la Jandarmeria Bucureşti. Nu se poate ca aceşti oameni, care sunt militari, să facă inspecţie judiciară, iar poliţiştii judiciarişti nu au cum să lucreze sub comanda unui militar”, a declarat Dide, la intrarea în Parchetul Militar.

Dide spune că prin acţiunea de marţi, când s-a aruncat cu ketchup pe zidurile de la Ministrul Justiţiei, protestatarii au vrut să transmită că această instituţie ar fi mânjită.

„Legat de acţiunea noastră de la Ministerul Justiţiei, noi ne-am arătat nemulţumirea faţă de falsele probleme pe care ministrul Justiţiei le ridică. În momentul de faţă, Tudorel Toader inventează nişte probleme, când, de fapt, ele sunt altele (...) Ceea ce am vrut să arătăm noi la MJ a fost că această instituţie este mânjită, iar într-un mod ironic l-am murdărit cu ketchup”, mai spune Dide.
Protestatarul a mai declarat că plângerile împotriva jandarmilor sunt pentru abuz în serviciu şi lipsire de libertate.

„După care au intervenit jandarmii, şi am fost conduşi la secţie, nu doar cei care am aruncat cu ketchup, ci şi cei care nu au făcut nimic, care pur şi simplu stăteau pe trotuar. La secţia 17 am stat 5 ore, nimeni nu ştia ce să facă cu noi. Nici poliţistul judiciarist nu avea voie să iasă fără acordul Jandarmeriei. Depunem plângere pentru abuz în serviciu, lipsire de libertate, purtare abuzivă, hărţuire şi persecuţie”, a mai precizat Dide.

Câţiva manifestanţi, printre care protestatarul Marian Moroşanu, poreclit "Ceauşescu" şi Cristian Dide au mers, marţi seara, în faţa Ministerului Justiţiei, după ce Executivul a modificat prin ordonanţă de urgenţă legile justiţiei şi au aruncat cu ketchup pe pereţi, în semn de protest. Oamenii prezenţi în faţa ministerului au protestat faţă de modificările aduse legilor justiţiei şi unii dintre ei au dat cu ketchup pe pereţii ministerului. Ulterior, cei care au fost prezenţi în faţa MJ au fost duşi de către jandarmi la secţia 17 de poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici