Proteste ale şoferilor la benzinăriile din ţară

Sute de şoferi din mai multe localităţi din ţară protestează, vineri, în benzinării faţă de majorarea preţului carburanţilor, alimentând maşinile cu cantităţi foarte mici de combustibil şi plătind cu monede.

51 afișări
Imaginea articolului Proteste ale şoferilor la benzinăriile din ţară

Proteste ale şoferilor la benzinăriile din ţară (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Peste 70 de şoferi au protestat într-o benzinărie din Deva

Peste 70 de şoferi s-au adunat la marginea Devei, în parcarea unui supermarket, de unde au plecat cu maşinile în coloană pe şoseaua de centură a oraşului, oprindu-se la celălalt capăt al municipiului, într-o benzinărie.

Tinerii au blocat benzinăria şi au alimentat combustibil în cantităţi foarte mici, plătind între 15 bani şi 50 de bani.

Totodată, şoferii au coborât din maşini şi au scandat "Hoţii", "Jos Guvernul", fiind salutaţi cu claxoanele de şoferii de TIR care treceau prin apropierea benzinăriei.

Angajaţii benzinăriei au blocat pompele şi au rămas în interiorul unităţii.

Aproximativ 50 de şoferi protestează într-o benzinărie din Călăraşi

Aproximativ 50 de şoferi protestează, vineri seară, într-o benzinărie din municipiul Călăraşi, încercând să alimenteze cu mici cantităţi de combustibil, iar angajaţii unităţii au blocat pompele exasperaţi de ritmul lent în care se realizează operaţiunea de umplere a rezervoarelor.

Protestul şoferilor are loc într-o benzinărie aflată la intrarea în Călăraşi dinspre Lehliu, fără a fi blocată circulaţia în zonă.

"Intrarea în municipiul Călăraşi nu este blocată, protestul are loc strict în benzinărie. Este vorba despre o staţie de alimentare cu carburant situată la ieşirea din oraş spre Lehliu", a declarat purtătorul de cuvant al Poliţiei Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Protest al şoferilor nemulţumiţi de scumpirea carburanţilor şi la Cluj-Napoca

Aproximativ 20 de şoferi protestează, vineri seară, într-o benzinărie din municipiul Cluj-Napoca, faţă de majorarea preţului carburanţilor, ei plătind combustibilul cu monede de 1, 5 şi 10 bani şi alimentând de la câteva sute de mililitri până la doi litri.

Şoferii s-au adunat în jurul orei 18.15 într-o benzinărie de pe strada Oaşului din Cluj-Napoca, spunând că au recurs la această formă de protest pentru a atrage atenţia guvernanţilor asupra preţului ridicat al benzinei.

Unul dintre protestatari a spus că a schimbat o sumă de 12,76 de lei la bancă în monede cu care a plătit valoarea carburantului.

O şoferiţă a alimentat de 0,65 de lei, adică 120 de mililitri de benzină, pentru care a plătit cu o bancnotă de o sută de lei.

Un alt şofer a plătit 0,70 de lei şi a spus că a ajuns în siutaţi de a alimenta maşina "cu benzină cât pentru o drujbă".

Zeci de şoferi protestează într-o benzinărie din Craiova

Aproximativ 30 de şoferi protestează, vineri seară, într-o benzinărie din Craiova, încercând să blocheze activitatea la pompe prin achitarea cu monede a cantităţilor mici de combustibil cu care îşi alimentează maşinile.

Şoferii craioveni şi-au dat întâlnire în parcarea unui magazin din municipiu pentru a stabili benzinăria la care urma să aibă loc protestul faţă de scumpirea carburanţilor.

Şoferii au lipite în geamurile maşinilor un manifest în care apar fotografia premierului Emil Boc şi mesajul "Stop taxei auto!".

"Este un mod de a protesta faţă de aceste scumpiri. Majoritatea suntem studenţi. Nouă nu ni se subvenţionează transportul în comun, iar benzina este cât este. Practic ni se barează drumul la studiu şi suntem nevoiţi să stăm acasă în timp ce pensionarii cărora li se subvenţionează transportul în comun beneficiază de reduceri la autobuze şi tramvaie", a spus unul dintre şoferii protestatari.

Aproximativ 50 de şoferi au blocat trei benzinării din municipiul Sibiu

Aproximativ 50 de şoferi au blocat, vineri, trei benzinării din municipiul Sibiu, alimentând de sume foarte mici şi plătind doar cu monede, în semn de protest faţă de preţul mare al carburanţilor, activitatea staţiilor de alimentare fiind blocată mai bine de o oră.

"Am alimentat de opt lei şi voi plăti mărunt, doar cu monede. Am de gând ca după ce plătesc să îmi spăl geamurile, farurile, stopurile, numerele. Vreau să stau foarte mult în benzinărie" a declarat Roli Bendea, unul dintre protestatari.

Şoferii participanţi la protest au precizat că preţul mult prea mare al carburanţilor îi determină să îşi exprime astfel nemulţumirea.

Şoferii spun că vor protesta astfel în fiecare zi de vineri a săptămânii, până când vor determina scăderea preţului la carburanţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici