Proteste ale taximetriştilor în faţa Palatului Parlamentului: Peste 400 de oameni au cerut adoptarea Legii taximetriei şi scoaterea din Bucureşti a celor fără licenţă de transport - FOTO

Peste 400 de taximetrişti din Capitală au protestat, marţi, în faţa Palatului Parlamentului, cerând adoptarea Legii taximetriei şi scoaterea din Bucureşti a care nu au licenţă locală de transport, ei ameninţând cu declanşarea de proteste la nivel naţional dacă solicitările lor nu vor fi aprobate.

605 afișări
Imaginea articolului Proteste ale taximetriştilor în faţa Palatului Parlamentului: Peste 400 de oameni au cerut adoptarea Legii taximetriei şi scoaterea din Bucureşti a celor fără licenţă de transport - FOTO

Proteste ale taximetriştilor în faţa Palatului Parlamentului: Peste 400 de oameni au cerut adoptarea Legii taximetriei şi scoaterea din Bucureşti a celor fără licenţă de transport (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax foto)

Cei aproximativ 500 de taximetrişti au încheiat protestul din faţa Palatului Parlamentului, dar ameninţă că ies din nou în stradă, în 17 şi 18 aprilie, pentru a cere aprobarea modificărilor la Legea taximetriei.

Protestul taximetriştilor, care a blocat Bulevardul Libertăţii şi prima bandă de circulaţie din jurul Parcului Izvor, s-a încheiat fără incidente, după trei ore şi jumătate, timp în care s-a scandat "Să vină Oprescu!", "Să blocăm oraşul!", "Hoţii!" sau "Pelicanii de la ţară să plece din Capitală!", iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a fost huiduită din greşeală, după ce unul dintre liderii sindicali a înţeles că aceasta nu ar fi primit delegaţia de taximetrişti.

"Îmi cer scuze personal! A fost o greşeală de comunicare. De fapt, doamna Roberta Anastase a primit delegaţia noastră!" a spus liderul sindical aflat pe scena din faţa Palatului Parlamentului.

Preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acţiunea de protest trebuia să continue miercuri, însă nu nu va mai avea loc, din cauza faptului că nu este şedinţă de plen. El a precizat că taximetriştii ar putea ieşi din nou în stradă în 17, 18, 24 şi 25 aprilie, pentru aceste acţiuni fiind cerută autorizaţie la Primăria Capitalei.

Taximetriştii care au protestat marţi, în faţa Palatului Parlamentului, cer adoptarea modificărilor la Legea taximetriei şi scoaterea din Bucureşti a celor care nu au licenţă locală de transport, ei ameninţând cu declanşarea de proteste la nivel naţional dacă solicitările lor nu vor fi aprobate.

Taximetriştii au venit la protest cu maşinile, pe care le-au parcat în jurul Parcului Izvor din Capitală, circulaţia în zonă desfăşurându-se cu dificultate.

Protestatarii au afişat bannere galben cu negru pe care scria "Spuneţi NU pirateriei votând Legea taximetriei", "Păsările de la ţară să zboare din Capitală", "Protejaţi clientul de tot Parlamentul", "Tariful reglementat, clientul protejat".

Iniţiatorii protestului le-au transmis parlamentarilor că acţiunea de marţi reprezintă ultima soluţie legală de care dispun pentru a le atage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă taximetriştii.

Organizatorii protestului au mai spus că principalele revendicări vizează desfăşurarea activităţii de taximetrie numai în raza localităţii care a emis licenţa, tarifarea să fie reglementată de autoritatea locală, aplicarea de sancţiuni celor care desfăşoare activităţi de transport persoane fără să aibă licenţă sau autorizaţie şi eliminarea obligativităţii dispeceratelor.

"Apelarea la serviciul de dispecerat trebuie să devină opţională. Această activitate de taximetrie se poate desfăşura în condiţii de siguranţă şi în lipsa dispeceratelor, care au fost create pentru a percepe taxe mascate, nu pentru a oferi servicii reale", a mai spus unul dintre iniţiatorii acţiunii de protest.

Protestul din Piaţa Constituţiei, latura dinspre Izvor a Camerei Deputaţilor, a fost organizat de Camera Taximetriştilor din Municipiul Bucureşti, Asociaţia Naţională a Operatorilor de Transport în Regim de Taxi şi Asociaţia Naţională a Transportatorilor şi Taximetriştilor Independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici