Video Proteste faţă de legile Justiţiei şi modificările la Codul Fiscal, în Bucureşti, Braşov, Cluj, Timişoara: Guvernanţii "îşi bat joc de români" | GALERIE FOTO

Peste 100 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de legile Justiţiei şi cele fiscale, ei spunând că, prin forma actuală a acestor acte normative, guvernanţii „îşi bat joc de români”.

2889 afișări

Protestatarii au venit cu pancarte, pe care au inscripţionat mesaje precum: „Campioană la stat paralel”, „CCR crapă de Ruşine”, „Românio, te iubesc!”, „Demisia”, „Inapţi pentru inadaptaţi”.

„Sunt extrem de dezamăgită de modalitatea în care este condusă această ţara. Am fost şi în iarnă la proteste. Eu cred că dacă oamenii se vor mobiliza se va schimba ceva. Altfel o să ne trezim într-o nouă Rusie şi nu îmi doresc asta pentru copilul meu. Principalele nemulţumiri sunt corupţia, legile justiţie şi noua ordonanţă de urgenţă privind fiscalitatea”, susţine Adina, care a venit, dumnică, în Piaţa Victoriei.

„Eu sper că lumea se va trezi la realitate în ciuda semnalelor pe care le-am dat serile trecute. Nemulţumirile - începând cu ordonanţa 13, toate reformele care au fost date, mai în secret, mai pe faţă. Legile Justiţiei sunt în Parlament, nu ştiu cum să se dea de ceasul morţii să le treacă, mai e şi reforma fiscală ce e un dezastru. Noi avem job-uri, nu avem cariere. Avem vieţi şi nu stăm cu ochii pe ei în fiecare zi să vedem ce au maj adoptat şi ce au mai gândit”, spune Lori, prezentă şi ea în faţa Guvernului.

„Ne nemulţumeşte mizeria lui Dragnea, a hoţilor care mint cum respiră. Vrem să fie un Guvern normal, să fie o ţara normală, nu mizeria în care suntem. Ne întoarcem în 89. Legile Justiţiei sunt infecte. Despre asta este vorba. Şi cele fiscale la fel. Îşi bat joc de noi”, declară Daniela.

Protestatarii s-au organizat pe o pagină de Facebook, acolo unde, de altfel, au şi menţionat care sunt motivele pentru care au ales această formă de manifest.

„Evenimentele din ultima vreme ne arată cât de urgent trebuie să fie pentru politicienii zilei să treacă Legile Justiţiei (303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM) de Parlament. Sunt disperaţi! Jocul se poartă de acum pe viaţă şi pe moarte (pe libertate şi pe închisoare) pentru ei. E crucial să ne opunem acestor legi! Ele vor ciunti din integritatea şi independenţa unor instituţii fundamentale ale statului român. Tocmai de aceea, până când ei vor ajunge să-şi voteze Marea Evadare în Parlament, e musai ca protestele noastre să tot crească. Strada este ultima oprelişte în calea evadării lor!”, potrivit iniţiatorilor protestului.

Oamenii au decis să iasă în stradă pentru că proiectul de modificare al Legilor Justiţiei (303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, 304/2004 privind organizarea judiciară şi 317/2004 privind CSM) este în Parlament şi urmează să fie votat. Ei cer „respingerea în bloc” a acestui act normativ în forma actuală.

„Împotriva acestor legi s-au poziţionat circa 4.000 de magistraţii, Preşedintele României, Comisia Europeană, societatea civilă şi protestatarii care vin de peste 290 de zile la proteste! Dacă acest proiect va fi aprobat în Parlament, România va face paşi înapoi în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei. Afectarea independenţei sistemului judiciar şi încercarea de a subordona Justiţia politicului, vor întoarce România în trecut”, adaugă sursa citată.

 

Proteste faţă de legile Justiţiei şi modificările la Codul Fiscal, la Cluj, Braşov, Timişoara

Peste 250 de oameni protestează la Cluj faţă de legile justiţiei şi modificările la Codul Fiscal, oamenii cerând demisia lui Liviu Dragnea. Şi la Braşov s-au adunat 250 de persoane, care scandează ”Dragnea, demisia!” şi ”Justiţie, nu corupţie”, transmit corespondenţii Mediafax.

Peste 250 de persoane protestează, duminică seara, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca faţă de legile justiţiei şi modificările la Codul Fiscal, având poze cu Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose şi mesajul "Statul paralel = un ciordel şi-un tulburel".

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 19 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unii având steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum "Când injustiţia devine lege, rezistenţa devine datorie", dar şi poze cu Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose şi textul "Statul paralel = un ciordel şi-un tulburel".

Cei prezenţi în piaţă stau de vorbă şi se pregătesc să meargă şi într-un marş prin centrul oraşului.

"Vrem demisia lui Dragnea pentru că are dosare penale, ceea este incompatibil cu statutul de preşedinte al Canerei Deputaţilor. Vrem respingerea legilor justiţiei şi a modificărilor la Codul fiscal", a spus un protestatar.

În piaţă se scandează ”Jos mafia” şi ”Demisia”.

La Braşov s-au strâns aproximativ 250 de protestatari, care strigă ”Dragnea, demisia!”, ”Justiţie, nu corupţie” şi ”DNA să vină să vă ia!”. Oamenii au plecat în marş către Piaţa Sfatului.

Proteste au fost organizate în mai multe oraşe ale ţării, dar numărul participanţilor este redus.

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, duminică seara, în centrul Timişoarei, pentru a protesta faţă de Guvern şi pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la proiectul legilor justiţiei. ”Picătura care va umple paharul este aproape”, a spus un protestatar, transmite corespondentul Mediafax. Cei 300 de manifestanţi s-au strâns, duminică seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, având steagul României şi pancarte cu mesaje precum “Faceţi-vă Guvern la Jilava”, “Ajunge, descreieraţilor” sau “Cetăţean al statului de drept”.

După ce în centrul Timişoarei s-a intonat imnul României, protestatarii au început să scandeze “Demisia”, “Nu vrem să fim conduşi de hoţi” sau “Rezistăm”.

“Protestul este organizat pentru a atenţiona guvernanţii că paharul nemulţumirilor se umple, picătura care va umple paharul este aproape. S-a întins prea mult coarda. Ne-au spus că vor să fie bine, dar ei vor să fie bine doar pentru ei. Atenţie că se umple paharul şi va fi prăpăd”, a declarat Pompiliu Lenghel, prezent la protestul din centrul Timişoarei.

În jurul orei 20.00, manifestanţii vor pleca într-un marş prin centrul Timişoarei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici